Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 7 març 2015

XV Concurs de maquetes Sona 9

Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio – iCat.cat i Enderrock convoquen la quinzena edició del Sona 9 farcida de novetats

Des de l’1 de març i fins al 15 d’abril s’obre el període d’inscripció de la quinzena edició del concurs de maquetes Sona 9 al portal web www.sona9.cat. La plataforma emergent més important de l’escena musical catalana es dirigeix a grups i cantants de qualsevol estil musical que presentin almenys tres cançons pròpies en català. Els artistes han de superar al llarg de nou mesos diverses proves en directe i a l’estudi fins a la final que se celebra el mes de novembre a la sala Apolo de Barcelona.

El Sona 9 està organitzat per Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio – iCat.cat i la revista Enderrock, amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d’Estrella Damm. En els 15 anys de vida han passat pel concurs prop de 3.000 artistes i s’han donat a conéixer noms tan destacats com Manel, Els Amics de les Arts, La Iaia, Nyandú, The Mamzelles, Macedònia o Coriolà, entre molts altres, que han renovat i revolucionat el panorama musical.

Per commemorar la quinzena edició, el Sona 9 ha ampliat i reforçat els premis i la difusió del concurs perquè sigui encara més atractiu i referencial, en col·laboració amb Canet Rock, Arts Santa Mònica i el Centre Blanquerna de Madrid. D’entre tots els inscrits, el 23 d’abril el jurat triarà els 18 artistes que passaran a la següents fases i a més podran participar a la nova final de la votació popular, el guanyador de la qual obtindrà 1.000 euros en material musical i actuarà al festival Canet Rock.

Com a novetat, el Sona 9 també oferirà una tanda de concerts preliminars que s’enregistraran en format de clip audiovisual amb un minireportatge de cada grup o solista, i es difondran a través de les xarxes socials i les televisions associades. A més, a partir d’aquesta edició tots els finalistes podran actuar al Centre Cultural Blanquerna Madrid en un concert promocional i el guanyador podrà fer una estada en una alberg de la Generalitat.

El premi Sona 9 per al guanyador del concurs és la gravació i edició d’un disc amb un productor professional, una gira de concerts per Catalunya i la gravació d’un videoclip. El segon classificat – premi Joventut grava un CD-EP en un estudi professional i fa una gira de concerts per Catalunya. El tercer classificat i premi Èxit, també enregistra un EP.

En motiu del quinzè aniversari també es muntarà una mostra gràfica de la trajectòria del concurs i els grups que hi ha participat, i es realitzaran programes especials a iCat.cat (Sona 9, dilluns a les 23 h) i Catalunya Ràdio.

> Informació complementària

Catalunya Ràdioconcursenderrocksona 9

Cinema

Leticia Dolera intentarà sobreviure en un casament ple de zombis a ‘[REC]3 Génesis’

29/03/2012 01:44
Lletres

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana ha anunciat el nom dels guanyadors dels XXIII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians

10/06/2013
Lletres

Ramon Rubinat, autor de Ziga fins a Corea del Sud

30/01/2008 5:38''
Exposicions

El MNAT programa diferents activitats per aquest Nadal

27/12/2014

Jordi Savall, l’Orquestra del Liceu, Sanjosex, la Black Music Big Band i la Jove Orquestra a l’Auditori de Girona

S'oferirà una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i donar suport al sector cultural

Redacció.- L’Auditori de Girona oferirà aquest estiu una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i, al mateix temps, de donar suport al sector, que ha estat un dels grans afectats per la pandèmia del COVID-19. Amb aquesta acció, que rep per nom “Estiu a l’Auditori”, l’Ajuntament de […]