Edició 4.575 (des del 27/09/2007)
Edició 4.575 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 21 febrer 2020

La Virgueria i Helena Tornero s’alien per parlar de l’amor en un thriller distòpic: Demà

La Virgueria, que aquesta temporada celebra 10 anys, és la primera companyia resident a la Beckett d’aquesta temporada

Redacció.- Aquesta temporada La Virgueria celebra els seus 10 anys de trajectòria sent companyia resident de la Sala Beckett, la sala on van estrenar el seu primer muntatge. Després de portar Medusa a Gijón i estrenar Com menja un caníbal en una temporada molt intensa per a la companyia, ara aterren a la Beckett del 19 de febrer al 8 de març, a la Sala de dalt.

La companyia proposa Demà, un thriller distòpic que gira al voltant de l’amor. El text és d’Helena Tornero, dramaturga amb qui comparteix l’ADN de la reflexió i la consciència social. La Virgueria va demanar a Tornero un text sobre la indigència, un concepte al voltant del qual volien treballar. Després de converses i reflexions, companyia i autora van arribar a la idea d’“indigència emocional”. En un món on tenim totes les necessitats cobertes, què passa amb l’afecte? En un món on tot es compra i ven, què passa amb l’amor? És possible l’amor quan hi ha desigualtat? Què és amor, i què no ho és?

La Virgueria, companyia resident de la Sala Beckett
La Virgueria són l’Aleix Fauró, l’Isis Martín, la Marina Fita, l’Oscar Llobet, la Patrícia Bargalló i la Júlia Ribera. Creuen en un teatre compromès amb la societat, però també amb la llengua, la cultura, la poesia, la bellesa, el risc i la provocació. Els treballs de La Virgueria neixen de la necessitat d’expressar amb un llenguatge propi allò que incomoda i/o commou de la realitat. El teatre com un altaveu per donar ressò a les seves inquietuds que, alhora, són també les del públic.

Entre els seus espectacles destaquen Com menja un caníbal d’Aleix Fauró i Isis Martín (La Lleialtat Santsenca, 2019), El pes del plom d’Aleix Fauró i Isis Martín (Sala Beckett, 2018 i 2014), Medusa de Pablo Ley a partir de l’obra homònima de Ricardo Menéndez Salmón (dir. Aleix Fauró i Isis Martín. TA i TNC, 2017), Snorkel d’Albert Boronat (dir. Aleix Fauró. Sala Beckett, 2015) i Arbres de Marc Artigau i Queralt (dir. Aleix Fauró. Sala Beckett, 2014), entre d’altres.

helena torneroSala BeckettVigueria

Cinema

La pel·lícula que ha fet atemorir Sitges arriba a la cartellera, “Annabelle”

10/10/2014

Swing i lindy hop al carrer per clausurar el 15è Festival de Jazz de Girona

25/09/2015
Arts

L’artista Xavi Bové donarà vida a la Casa Pastors

31/07/2014 04:56
Escenaris

Cesk Freixas és el guanyador del premi Enderrock al millor cantautor del 2007

06/08/2008 5:11''