Edició 4.863 (des del 27/09/2007)
Edició 4.863 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 8 setembre 2015

Viasona celebra el seu 5è aniversari amb un projecte de microfinançament per seguir creixent

El web afronta aquesta nova etapa com a líder destacat de la música en català a la xarxa

El projecte musical Viasona es va presentar públicament el 8 de setembre de 2010, avui fa exactament 5 anys, amb una proposta inèdita. L’objectiu era i és, tan senzill com ambiciós: crear una gran enciclopèdia digital de la música en català que recopilés tota la música de la història en un sol web.

Després de 5 anys d’aquella posada en marxa, Viasona ha assolit xifres rellevants: més de 3.250 grups, més de 7.000 àlbums, més de 55.000 cançons, més de 5.000 portades, més de 400 blogs, més de 16.000 àudios i més de 22.000 vídeos. Aquest patrimoni musical abraça més de mig segle d’història musical catalana, amb prop del 50% de material inèdit fins al moment a Internet, i permet l’accés a través d’un cercador intel·ligent, així com accés específic per any, per discogràfica, per ciutat o per paraula. El servei suma una audiència mitjana de més de 100.000 usuaris únics mensuals (segons dades d’OJD), convertint Viasona en el principal web de música en català a la xarxa.

Ara, els seus responsables volen continuar creixent, i per fer-ho han posat en marxa un projecte de micro-finançament, on es demana la col·laboració de tothom per tal d’aconseguir 7.500€, com a part del pressupost que farà falta per permetre consolidar les reformes necessàries. La iniciativa ha comptat amb el suport i la col·laboració d’algunes de les principals discogràfiques del país, així com diferents festivals musicals, grups de música i altres entitats de referència cultural.

La nova pàgina vol centrar el seu creixement en 3 grans eixos:

– Estructura: amb un nou disseny de tecnologia responsive, adaptable a tots els dispositius (PC, tauleta i mòbil).

– Integració: ampliant els serveis musicals vinculats, afegint noves plataformes musicals com Deezer o Google Play als serveis musicals existents, com Spotify, Youtube, iTunes o Amazon.

– Seccions: ampliant la pàgina actual amb una nova secció d’actualitat informativa musical i cultural, i una altra secció d’agenda musical interactiva, que dotin Viasona de més contingut, no lligat únicament a la introducció de noves lletres. D’aquesta manera, a més, es podrà creuar informació de valor afegit entre les diferents seccions de la pàgina de manera automàtica.

Viasona és un projecte de l’empresa Tirabol Produccions, que gestiona també l’edició de Racó Català, diari digital líder en la franja juvenil a Internet, així com del portal de blogs Blog.cat.

Enllaç al micromecenatge http://www.totsuma.cat/projecte/1350/ajudans-a-fer-mes-gran-viasona

> Informació complementària

.músicainternetTirabolViasona

Tendències

Elisava reuneix als dissenyadors gràfics més importants del món a la mostra ‘Voces en libertad’

19/09/2011
Cinema

Matthijs van Heijningen Jr. busca l’origen de ‘The thing’ però no el troba

22/10/2011 02:22
ArtsExposicions

El Museu de la Vida Rural inaugura una exposició de Joan Brossa

24/07/2014
Cinema

Va ser guardonada amb el premi al millor guió i director en el Festival de Sitges

23/03/2018 02'02''

La Sala Versus Glòries estrena “ANGLE MORT” una comèdia de Roc Esquius i Sergi Belbel

L’obra juga amb la paraula i el gest, la tensió entre allò dit i no dit i amb dos espais que conflueixen simultàniament

Redacció.- La Sala Versus Glòries aposta per una comèdia per començar el 2021.  Angle mort, la nova producció d’Apunta Teatre, s’estrenarà el proper dimecres 20 de gener i estarà en cartellera fins el 21 de febrer. L’obra està escrita per Roc Esquius i Sergi Belbel, dirigida per Lluís Elías (antic membre de Els Joglars) i […]