Edició 4.664 (des del 27/09/2007)
Edició 4.664 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 16 març 2015

Una obra sobre la vila de Gràcia reuneix 150 persones de 15 entitats culturals d’alt de l’escenari

El muntatge es podrà veure el 10, 11 i 12 d’abril al Teatre-Auditori Sala Montseny

Diverses entitats de la Vila de Gràcia es reuneixen dalt de l’escenari per donar vida a El Rellotger de Gràcia. Una obra de gran format, que compta amb 50 actors i actrius/nens amb diàleg, 30 figurants i 70 integrants de les entitats de cultura popular: castellers, grallers, bastoners, geganters i capgrossos, dansaires, trabucaires, músics, orfeons, sardanistes i part dels components del grup que recrea anualment la Revolta de les Quintes a la Plaça de la Vila de Gràcia.

El text es basa en la novel·la El campanar de Gràcia, de Joan Lafarga, adaptada i dirigida per Enric Sunyol. El campanar de Gràcia convida als espectadors a veure i viure una Vila de Gràcia independent, la inauguració del seu Campanar ara fa 150 anys, la Revolta de les Quintes, l’estrena de El Cant de la Senyera; la misèria i les esperances de la gent en aquells temps de monarquies i repúbliques, de conxorxes d’alguns militars, d’atemptats revolucionaris, de repressió… La història vol donar a conèixer personatges reals del passat, com el rellotger suís Albert Billeter o l’enigmàtica Amàlia Domingo; que interactuen amb d’altres inventats, com l’Oriol Farguell. La història intercala també fragments d’un present més proper, on es recorda la figura de l’enyorat Albert Musons, entre altres. Fragments de la història de Gràcia, amb les emocions dels personatges, reals i de ficció, a través dels seus carrers.

Aquest gran muntatge compta amb la participació dels elencs artístics graciencs: el Casal Corpus Grup de Teatre, el Cercle de Gràcia, Helena Teatre i la formació Cor Amics de la Sarsuela, el Centre de Gràcia, Orfeó Gracienc, Lluïsos de Gràcia i la col·laboració de la resta d’entitats culturals i històriques de Gràcia: Geganters, Castellers de la Vila de Gràcia, Bastoners de Gràcia, Bastoners de Barcelona, Colla de Diables la vella de Gràcia, Federació de Colles Sant Medir, Fundació Privada Festa Major i el Centre Artesà Tradicionàrius.

> Informació complementària

barcelonagraciaobraTeatre auditori

Escenaris

Anne Teresa De Keersmaeker porta el seu segon solo a Barcelona

30/05/2009
Cinema

“It follows”, terror de la mà de David Robert Mitchell i que va triomfar a Sitges

30/05/2015
Arts

Roni Horn, Premi Joan Miró 2013

24/01/2013
Tendències

SiesTV, 10 anys al servei de la informació cultural

27/09/2017

Aquest dissabte comença el festival Strenes

Es realitzarà del 4 al 19 de juliol a l'Auditori

Redacció.- El Festival Strenes de Girona obre per fi les portes aquest dissabte amb un concert únic que pràcticament ha exhaurit les entrades. Serà l’homenatge al clàssic “Unplugged de Nirvana” que enguany celebra 25 anys. Tancarà el primer cap de setmana Sopa de Cabra, que ja ha penjat el cartell de “No queden entrades” en […]