Edició 4.750 (des del 27/09/2007)
Edició 4.750 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 7 agost 2020

Un projecte de la Universitat de Girona recorre la història i el present de 10 barris de la ciutat

Hi han participat 40 alumnes del Grau de Comunicació Cultural

Redacció.- La Universitat de Girona acaba de presentar el projecte “Itinerari pels barris de Girona”, una plataforma digital que permet conèixer la història i el present de 10 barris de la ciutat a través de vuit itineraris. El treball, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, va destinat als gironins i gironines per tal que coneguin en profunditat els seus barris.

“És important trobar vies de col·laboració entre la ciutat i la universitat. Des de l’Ajuntament vam col·laborar en aquest projecte perquè serveix per posar en valor la vida als barris, la seva història i sobretot la seva gent. Amb treballs com aquest ens impliquem en la difusió i la millora del coneixement dels nostres barris, i per tant tot Girona hi surt guanyant”, afirma l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

La plataforma, accessible des de qualsevol classe d’aparell digital, permet recórrer i experimentar de manera virtual i física indrets, carrers, places i moments dels barris de la ciutat, així com escoltar la veu de personatges representatius de cada indret. El projecte inclou 10 barris: Font de la Pólvora, Pont Major, Germans Sàbat, Montjuïc, Santa Eugènia, Can Gibert del Pla, Sant Narcís, Torre Gironella, Les Pedreres i Vila-roja. A banda de poder realitzar els itineraris de manera virtual, està previst poder-los fer en un futur pròxim de manera presencial, amb la participació, si s’escau, del teixit associatiu veïnal.

El treball, concebut i dirigit per Lluís Costa, director científic del Campus de Comunicació Cultural i Corporativa de la UdG i investigador principal del Grup de Recerca Comunicació Social i Institucional de la mateixa universitat, es va plantejar en el context d’una assignatura del Grau de Comunicació Cultural de la Facultat de Lletres i hi han participat 40 alumnes, així com els investigadors Francesc Casadellà i Marta Faixedas i el tècnic audiovisual Joan Roura.

El projecte s’inscriu en una experiència iniciada el curs passat, amb una metodologia similar, i que sota el títol de “La història de la ciutat de Girona a través dels seus mitjans de comunicació” proposava un recorregut per diversos esdeveniments de la història de la ciutat. “Itinerari pels barris de Girona” té la voluntat d’acostar el coneixement generat des de la universitat a la societat gironina i planteja recursos d’innovació docent amb la fórmulMúsica

‘Música i lletra’, el nou disc de Feliu Ventura

29/11/2011 07:45
Música

De la tendresa de “l’Hort” a l’alegria de “Comissió de festes”

14/04/2014
Escenaris

Arrenca la dotzena edició del FITAG amb l?obertura del termini de presentació d’idees

03/02/2012
Arts

INSPAI publica una guia de bones pràctiques en els processos de digitalització d’arxius fotogràfics

09/05/2020

Es celebra el 10è aniversari de Les Nits del Coro de Sarrià de Ter

Amb les artistes Marina García i Ana Yanini, amb un fragment de “Sed o no sed”, un exercici de clown i teatre gestual

Redacció.- El proper dijous 1 d’octubre a les 21:30 h es celebra una funció especial per commemorar el desè aniversari de l’inici de la programació de cafè teatre a Sarrià de Ter “Les Nits del Coro”. La celebració, prevista per al mes de maig i posposada per les restriccions de la COVID, comptarà amb la […]