Edició 4.780 (des del 27/09/2007)
Edició 4.780 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 6 juliol 2014

“Un dissabte, amb els amics” d’Andrea Camilleri

Quan el passat presenta factura: un Camilleri implacable, sense concessions.

Les vides d’en Matteo, en Gianni, la Giulia, l’Anna, en Fabio, l’Andrea i la Renata estan marcades des de la infantesa amb nafres d’aquelles que queden sepultades en zones secretes de la consciència, i que resorgeixen, agreujades, durant les revoltes i autoafirmacions de l’adolescència. 

Podríem pensar que amb la maduresa, quan les parelles s’estabilitzen i les vides semblen encarrilar-se en la comoditat burgesa, arribaria una certa tranquil·litat i pacificació. Però res d’això, ben bé al contrari: l’edat adulta és el moment perfecte perquè tot emergeixi de nou i els elements psíquics es combinin en una estranya  barreja que els farà explotar, com si un alquimista insensat hagués jugat durant massa temps i amb massa sort. 

Amb una llengua eixuta, esmolada, sense concessions a l’expressivitat del sicilià ni a cap altra de les formes de pietas que sovint trobem a la prosa de Camilleri -la ironia, la tendresa o la comprensió per les febleses humanes-  Un dissabte amb els amics ens presenta un drama contemporani implacable, en el qual cada personatge és lliurat a la seva condemna i a la deriva inexorable de les seves accions.

“Camilleri ocupa un buit endèmic en la literatura italiana contemporània: una narrativa d’entreteniment d’alt nivell que afavoreix el plaer per la lectura sense recórrer a la banalitat ni al simplisme” L’Expresso

> Informació complementària

andrea camilleriEdicions 62Italianaliteraturalletres

Arts

El documental sobre Dalí a Portlligat rep el premi al millor llargmetratge al festival FAFF

18/05/2018
Cinema

65 produccions a la secció oficial de Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada

29/05/2020
Escenaris

El Teatre de Salt estrena a les comarques gironines ‘El bon lladre’ de Xicu Masó

23/04/2015
Música

L’eufòria dels sentits, als espots de la Fira de Música al carrer de Vila-seca

31/03/2011

La presència de les dones en la història de la ràdio catalana al Museu d’Història de Catalunya: “Dones a les ones”

La mostra es pot visitar fins al 21 de febrer i s’ofereixen visites guiades cada dissabte amb aforament reduït

Redacció.- El Museu d’Història de Catalunya ha obert al públic una nova exposició temporal dedicada a la presència de les dones en la història de la ràdio catalana: ‘Dones a les ones’. Des dels inicis de la ràdio a Catalunya, ara fa 95 anys, les dones hi han estat presents i el seu paper ha […]