Edició 4.568 (des del 27/09/2007)
Edició 4.568 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 12 juliol 2013

Un concert de repertori romàntic del pianista Paolo Francese obre diumenge el 13è Festival de Música de Sant Pere de Rodes

Enguany els concerts del Port de la Selva tindran lloc en un nou àmbit, l’Espai Port.

Diumenge vinent, 14 de juliol, a les 8 del vespre, el reconegut pianista italià Paolo Francese serà l’encarregat d’obrir la 13a edició del Festival de Música de Sant Pere de Rodes, amb un concert dedicat al repertori romàntic per excel·lència dels grans autors i pianistes del segle XIX, Chopin i Liszt.

Francese donarà el tret de sortida en aquest festival que s’ha mantingut fidel als seus orígens i que ha estat dedicat sempre al piano i la música de cambra, amb programes de gran qualitat i varietat, i que ha vist actuar artistes nacionals i internacionals d’altíssim nivell i reconeixement.

En total seran 12 els concerts que aquest 2013, coincidint amb la celebració de l’Any Sant del Monestir de Sant Pere de Rodes, tindran lloc a l’església del conjunt monumental. Artistes destacats d’aquesta programació són: el pianista francès Hugues Leclère, multipremiat al Conservatori de París; el clarinetista portuguès Carlos Alves, clarinet solista de l’Orquestra Simfònica de Porto, o els reconeguts pianistes catalans Artistes Steinway i fundadors del festival, Carles & Sofia piano duo.

Com a novetat d’aquesta edició, l’anomenat “Off Festival” (altres músiques) que té lloc al nucli del Port de la Selva, se celebraran en un nou àmbit, l’Espai Port, al Moll d’en Balleu. Dintre la programació, amb jazz, música brasilera i argentina, destaca també l’actuació de Toni Subirana, que en el seu cas interpretarà les cançons de rem i de vela, de Josep Maria de Sagarra, a les quals ell mateix ha posat la música

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes està organitzat per Opus Artis amb el suport del Museu d’Història de Catalunya, l’Ajuntament del Port de la Selva, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i l’AIE (Asociación de Intérpretes y Ejecutantes).

> Informació complementària

musicapiano

Escenaris

Somorrostro torna a Barcelona aquest estiu en el marc del Festival Dansalona

30/07/2011
Exposicions

L’Espai Art L’Abadia acull l’exposició “Retrats de guerra” dedicada a Agustí Centelles

11/01/2016
Música

La segona edició del festival Strenes ja ha venut la meitat de les entrades un mes abans de la inauguració

02/03/2014
Música

La mezzosoprano catalana Anna Alàs i Jové és la protagonista de l’última producció de la Staatsoper de Berlín

27/09/2014