Edició 4.741 (des del 27/09/2007)
Edició 4.741 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 11 desembre 2018

El treball de la fotoperiodista sabadellenca Victòria Rovira protagonitza la nova exposició de l’Espai Cultura de Sabadell

La mostra, d’entrada gratuïta, obrirà portes el dimarts 18 de desembre

Redacció.- Des del 18 de desembre i fins al 17 de març de 2019, a la sala 1 de L’Espai Cultura Fundació 1859 es podrà visitar l’exposició Davant l’Estat Islàmic. Lluita Peshmerga i població civil, de la fotoperiodista Victòria Rovira Casanovas (Sabadell, 1991).

La mostra és fruit d’un reportatge al Kurdistan Iraquià i a Iraq realitzat durant 6 mesos l’any 2017. Vol mostrar, d’una banda, la poc coneguda lluita i resistència Peshmerga contra l’Estat Islàmic i, de l’altra, els problemes i el dolor que ha generat la guerra de l’ISIS a la població civil, tant kurda com iraquiana.

El 3 de gener de 2014, l’Estat Islàmic va ocupar la primera ciutat d’Iraq: Falluja. Des d’aleshores, les milícies Peshmerga han fet una feina imprescindible de control al front tot impedint que el grup terrorista ocupés el territori kurd. Malgrat l’esforç d’aquestes milícies, l’Estat Islàmic ha generat greus problemes a la població civil. Grans ciutats, com Mossul, han estat destruïdes; milers de famílies han hagut d’abandonar casa seva per acabar en camps de desplaçats; milers de joves refugiats s’han vist obligats a sortir del país fins a Europa; milers de dones yazidís han estat violades, venudes i assassinades; i milers de persones segueixen desaparegudes.

L’exposició es divideix en tres àmbits: (1) Lluita Peshmerga contra l’Estat Islàmic: entrenaments, lluita en el front i les conseqüències de la batalla. (2) Els problemes que ha generat la guerra de l’ISIS sobre la població civil: desplaçats, refugiats i dones segrestades. (3) La ciutat de Mossul un cop alliberada.

Victòria Rovira (Sabadell, 1991) és fotoperiodista i dissenyadora gràfica. Actualment treballa pel Diari de Sabadell i des del 2015, amb l’Agència Cronistas Gráficos (ACG) i l’Agència Pressouth de Quito com a corresponsal de l’Equador a Barcelona i internacional cobrint notícies i realitzant reportatges.

Tanmateix, exerceix com a freelance per empreses i realitza les seves pròpies exposicions. Col·labora, juntament amb l’Agència Pressouth, amb AFP Forum, Nurphoto i GettyImages. Les seves imatges i exposicions han estat publicades a mitjans com ara News Xinhua, News Russia, La Hora Ecuador, Newspaper PUK Media, Kurdsat TV, Mott.pe, Magazine Szerokikadr Nikon, Magazine EyeEm, Newspaper Azhans, Midia Interessante, Fotofaka, Diari de Sabadell, El Periódico de Aragón, Diario de Teruel, Aragón hoy, Eco de Teruel, Revista temps de Franja, Comarques Nord, Bajo Aragón digital, Time Out o La Vanguardia.

Ha realitzat tant exposicions individuals com col·lectives a diferents ciutats i ha obtingut diversos premis fotogràfics, entre ells «Premio Enrique Algarra Beca Photon 2018» i «The 2017 EyeEm Awards» en la categoria de fotoperiodisme. Les seves imatges s’han exposat a institucions com el Museu de l’Estampació de Premià de Mar (Barcelona) o el Museu Juan Cabré de Calaceite (Aragó). El 2017 fou seleccionada per la plataforma en línia Fotografia a Catalunya, que recull de forma conjunta la cultura fotogràfica a Catalunya, fruit del Pla Nacional de Fotografia i impulsat pel Departament de Cultura.Escenaris

Pau Vallvé presenta el darrer disc d’Estanislau Verdet

22/10/2008 4:43''
Cinema

?Lokas?, un film sobre la tolerància

26/08/2009
Arts

La Fundació Vila Casas fa una donació escultòrica a la Universitat Pompeu Fabra en motiu de l’Any Llull

28/03/2016
Música

Neix l’Escola Tècnica de l’Espectacle de la Casa de la Música

30/08/2011

Es convoca la primera edició dels Premis El Temps de les Arts

La primera edició reconeixerà els millors treballs en arts visuals, arts escèniques, música, arquitectura i patrimoni

Redacció.- En un context de pandèmia global, el portal digital El Temps de les Arts contribueix a aportar un gra de sorra per enfortir la cultura arreu del territori, tot convocant els I Premis El Temps de les Arts. Divendres 18 de setembre s’obre el termini de presentació de candidatures a la primera edició dels […]