Edició 4.626 (des del 27/09/2007)
Edició 4.626 (des del 27/09/2007)
Titulars | diumenge, 23 desembre 2012

Tortell Poltrona al Lliure

Tortell Poltrona protagonitza Grimègies al Lliure de Gràcia aquest desembre

Arriba al lliure aquest solo de Tortell Poltrona: un viatge fet des de la maduresa del pallasso i que desmunta molts dels nostres prejudicis davant la mort.

Grimègia és una paraula inventada pel pintor Isidre Nonell cap al tombant del segle XIX/XX, que venia a significar disbauxa, més aviat amb connotacions sexuals. Va fer-se molt popular durant bona part del segle XX i va adquirir també un significat més lleuger de gatzara.

A escena, el pallasso prepara animat el gran viatge, el seu traspàs. Prepara, reflexiona i fa front als entrebancs. No és un comiat, és una manera d’entendre la vida, perseguint amb la tendresa i el riure uns instants d’eternitat.

El riure i el plor. Els extrems es toquen i la realitat és relativa. Necessita riure per sobreviure, per fer més comprensible la petitesa de la seva existència.Marxa però n’arriba un altre. Tot és substituïble. Tot plegat una grimègia, tant per qui ve com per qui se’n va, ningú no es queda on està. Un tema transcendental tractat sense transcendència, amb quotidianitat i sentit de l’humor.

De les èpoques mes remotes, el pallasso és la persona pagada per fer riure, i ho fa, sobretot, de les coses que no som capaços d’entendre. Un tema tabú, un joc amb les pròpies pors, els amors i els desamors.

El 2011 va rebre el premi al Millor Espectacle de Circ Còmic de la II edició dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya.

> Informació complementària

grimegiesteatre lliuretortell poltrona

Tendències

Lluís Sabadell és comissari de l?exposició ?Equilibri natural?: Art i Ecologia

12/05/2009 07:17''
Lletres

David Martí presenta el seu nou llibre EL GUERRER ADORMIT

12/02/2014
Cinema

Bryan Singer, Gran Premi Honorífic de Sitges 2011

22/09/2011
Escenaris

El Festival de Titelles de Barcelona augmenta el nombre i la diversitat d’espectacles en la seva setena edició

28/02/2016