Edició 4.751 (des del 27/09/2007)
Edició 4.751 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 24 octubre 2019

Torna Maremar de Dagoll Dagom al Teatre Poliorama, amb una primera funció solidària en benefici d’Open Arms

La funció tindrà lloc el divendres 8 de novembre al Teatre Poliorama i comptarà amb una post funció amb voluntaris de la tripulació d’Open Arms

Redacció.- Maremar, el darrer espectacle de Dagoll Dagom, torna al Teatre Poliorama a partir del 8 de novembre. Commoguts per la tasca del vaixell Open Arms, totalment imprescindible per a seguir amb la vigilància d’embarcacions i el salvament de persones al mar, i amb la ferma voluntat de seguir actuant en aquesta línia de cooperació,  Dagoll Dagom ha decidit convertir la primera funció d’aquesta segona temporada en una nit solidària a benefici de l’ONG Open Arms. D’aquesta manera, el públic que compri una entrada de Maremar per a la funció  del pròxim divendres 8 de novembre a les 20 h, estarà fent una donació (de 30 €) a favor de l’ONG, ja que la companyia entregarà el valor total de la recaptació.

A més a més, en finalitzar la funció, diversos voluntaris i voluntàries, entre els quals alguns han participat a bord dels vaixells de l’organització, compartiran el seu testimoni en directe amb el públic assistent.

Gairebé 90.000 espectadors ja han vist Maremar
El setembre de 2018, Dagoll Dagom va estrenar Maremar. Des de llavors s’han realitzat 148 funcions entre els 4 mesos de temporada al Teatre Poliorama i les 31 funcions realitzades fent gira per Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Durant aquest temps més de 87.000 persones han vist l’espectacle i 15.000 estudiants d’escoles i instituts han assistit a les funcions escolars. El commovedor i emotiu espectacle ha tingut gran èxit entre el públic i ha rebut molt bones crítiques teatrals.

Albert Triola, Júlia Jové i Helena Gispert, s’incorporen al repartiment
En aquesta nova temporada s’incorporen al repartiment Helena Gispert als papers de Filla d’Antíoc, Licòrida, Pescadora, Cortesana, Noble, Pirata i Refugiada fins ara interpretats per Anna Castells; Júlia Jové encarnarà els personatges de Marina i Refugiada que fins ara interpretava Elena Tarrats i, Albert Triola substituirà Roger Casamajor als papers de Pèricles Refugiat.

Una reflexió sobre el drama dels refugiats inspirada en la música i les lletres de Lluís Llach
Maremar narra la història d’una família que lluita per a retrobar-se després que la guerra els separés. Es tracta de la primera aventura shakespeariana de la companyia al llarg dels seus quaranta-quatre anys de vida. La proposta està treballada a partir de Pèricles, el Príncep de Tir, una de les peces menys representades del dramaturg que no s’ha fet mai ni a Catalunya ni a l’Estat Espanyol. Inspirada en la música i les lletres de Lluís Llach, amb la direcció musical, arranjaments i noves creacions d’Andreu Gallén, coreografia d’Ariadna Peya, direcció de Joan Lluís Bozzo, i producció executiva d’Anna Rosa Cisquella. Una reflexió sobre el drama que assola els camps de refugiats i els sofriments que pateix una població que prova de fugir de la guerra per cercar un futur millor.

La música de l’espectacle està basada en l’obra de Lluís Llach, autor sempre atent a les problemàtiques socials i històriques. Partint de l’univers musical de Llach, Andreu Gallén converteix les seves cançons en atmosferes melòdiques que acompanyen els espectadors en les emocionants aventures de Pèricles. El darrer espectacle Dagoll Dagom explora un llenguatge amb música i cançons a cappella, amb les veus sense orquestra ni acompanyament instrumental.

Al mateix temps, Ariadna Peya  fa viure de forma commovedora amb la dansa i el moviment viatges, naufragis, pèrdues i retrobaments.

Dagoll DagomLluís Llachmaremarpolioramashakespeare

Lletres

La premsa de proximitat, un bé essencial en risc

25/03/2020
Lletres

L’experta en gènere negre Anna Maria Villalonga debuta amb “La dona de gris”

25/10/2014
TendènciesTurisme

La segona Marxa Popular entre vinyes inaugura el Vívid 2018 a la Costa Brava

29/03/2018
Exposicions

Nadal ple de màgia a CosmoCaixa Barcelona

12/12/2009

10 artistes contemporanis catalans creen 10 projectes originals i inèdits a partir d’obres d’art i documents emmagatzemats

De 10 museus i arxius de Catalunya que han cridat la seva atenció 

Redacció.- La setmana del 24 d’octubre a l’1 de novembre es presenta “Obres els dipòsits”, un projecte sorgit del fet de convidar a 10 artistes catalans a crear 10 propostes artístiques originals i inèdites a partir de la reinterpretació lliure i personal de les obres i/o documents emmagatzemats als dipòsits de 10 museus i arxius de […]