Edició 4.861 (des del 27/09/2007)
Edició 4.861 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 16 novembre 2015

Torna la Fira d’Art Modern i Antic de Barcelona (FAMA) per convertir-se en referent a la ciutat

Lorenart, Gothsland i l’alemana Kotobuki són alguns dels galeristes que han confirmat la seva presència i que aposten novament per la mostra

Després de l’èxit de la primera edició, el Gremi d’Antiquaris de Catalunya tornarà a organitzar  la Fira d’Art Modern i Antic de Barcelona (FAMA) amb l’objectiu de consolidar-la i convertir-la en referent a la ciutat. Del 17 al 21 de febrer de 2016, les Reials Drassanes de Barcelona acolliran més de 5.000 anys d’història a través de l’art i les antiguitats que presentaran els prop de trenta expositors de tot l’Estat que es preveu que assisteixin en aquesta segona edició de FAMA. Quan encara falten més de quatre mesos perquè FAMA obri les seves portes, ja compta amb més d’un 50% dels expositors i reconeguts galeristes com Lorenart, Gothsland i l’alemana Kotubi han confirmat la seva presència per segon any consecutiu a la fira.

La mostra ocuparà uns 2.000 m2 i aplegarà més de 20.000 peces de mobiliari, pintura, escultura, joieria i ceràmica. El Gremi d’Antiquaris de Catalunya continuarà apostant per acostar el món de les antiguitats a tots els públics. Per aquest motiu, tindrà una durada de quatre dies i una presentació fresca i didàctica, amb una qualitat major i un control rigorós sobre les peces exposades. FAMA va dirigida a un públic heterogeni: des dels principals col·leccionistes de tot Espanya, fins a gent sense possibilitats d’adquirir grans peces però amb interès per conèixer-les i valorar-les, passant per gent jove atreta per l’art i les antiguitats. Es convertirà de nou en una excel·lent plataforma per a antiquaris i galeristes i una oportunitat per a professionals del sector i aficionats.

Segons ha explicat el president del Gremi d’Antiquaris de Catalunya, Carles Xarrié, ”el nostre principal objectiu en aquesta segona edició és consolidar la fira i que Barcelona torni a ser capital de l’art i un referent en el sector”. Xarrié també ha destacat l’interès que té el sector per aquest certamen ja que a hores d’ara molts dels expositors de l’any passat tornaran a ser a FAMA.

La Fira va ser un èxit en la seva primera edició i els visitants varen poder gaudir de noms tan importants com Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Modest Urgell, Joaquim Torres Garcia, Joan Miró, Pablo Picasso, Antoni Tàpies, Jaume Plensa,  Miquel Barceló així com d’un mosaic romà del segle III dC, un bust original de la Grècia clàssica de la deessa Demèter o un penell gòtic dels segles XV-XVI. Prop de  7.000 persones van passar per les Reials Drassanes els quatre dies que va durar la fira.

art modernbarcelonafirafira d'art modern i antic de barcelona

Música

Anem tancant les portes a la por, el nou disc de Brams

22/04/2014
Música

El festival TILT, el “Sónar de Perpinyà”, més internacional

27/02/2013
ArtsEscenarisTendències

Jordi Duran, director artístic de FiraTàrrega, explica el detall de la programació que es podrà veure en l’edició 2012

28/08/2012 06:18
Cinema

Mercè Carbó homenatja la Lleva del Biberó en un documental

29/06/2009 6:18''

EnginyersGi presenta una nova aplicació que analitza el risc d’infecció per via aèria del Covid-19

L'aplicació realitza simulacions que permeten comparar aquest risc en diferents escenaris per a espais interiors

Redacció.- L’ús d’aquesta aplicació que presenta el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, és senzill i intuïtiu; només cal indicar el nombre de persones que es troben en un espai interior, el temps d’exposició, i la superfície i altura d’aquest espai, per a realitzar la simulació. L’analitzador aporta dades referents a diversos […]