Edició 4.743 (des del 27/09/2007)
Edició 4.743 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 15 setembre 2020

Torna la FiM, fira de música emergent i familiar de Vila-seca

Aquesta nova etapa de la fira musical pretén esdevenir una cita imprescindible del sector cultural català

Redacció.- La Fira de Música de Vila-seca reprèn la seva activitat l’any 2021 a partir de l’esperit innovador i inquiet que la va definir des dels seus inicis i que, durant setze edicions la va convertir en un dels principals pols de dinamisme del sector musical a Catalunya. La renovada FiM Vila-seca vol tornar a ser aquest punt de referència pels professionals del sector i per a totes aquelles persones amants de la música feta avui a Catalunya.

Apostant per l’enfortiment d’un teixit industrial que acompanyi la creativitat dels artistes, la FiM obre aquest nou capítol com a doble aparador: el de la música moderna emergent i el de les propostes musicals adreçades al públic familiar. La fira mostrarà noves músiques modernes que han de nodrir les programacions musicals en un futur pròxim, siguin fetes per artistes novells o nous projectes d’artistes amb certa trajectòria. Pel que fa a la música familiar, Vila-seca també oferirà una programació de diferents tipologies d’espectacles familiars que no troben a Catalunya cap altre esdeveniment professional que els doni visibilitat.

A començaments del mes d’octubre s’obrirà una convocatòria, un període d’inscripcions artístiques per presentar projectes, tant de música moderna emergent, com de música moderna de caràcter familiar. Durant dos mesos, s’hi podran inscriure els artistes interessats a participar.

A banda de l’oferta de concerts que durant el segon cap de setmana de maig de 2021 ompliran els carrers, places i auditoris de la localitat tarragonina, la FiM engegarà tot un programa d’activitats adreçades als professionals de la indústria musical sota la marca FiM PRO. El programa professional de la FiM Vila-seca comprendrà formacions, speed meetings, reunions sectorials i itineraris de programació específics. La FiM convocarà programadors, mànagers, tècnics públics de cultura, gestors culturals, associacions professionals, i a tota persona interessada en la música emergent i en les propostes musicals familiars.

Els hàbits del consum cultural dels darrers anys i la profunda afectació que la pandèmia de la COVID-19 té sobre la indústria musical, obliguen els diferents agents de la cadena de valor a cooperar i treballar de forma estratègica. En aquest sentit, és voluntat de l’Ajuntament de Vila-seca que la recuperació d’un punt de trobada professional com la FiM Vila-seca sigui una eina al servei del sector.

L’Ajuntament de Vila-seca, principal organitzador de la fira, pretén fer de la FiM l’esdeveniment de referència de la música emergent i familiar dels territoris Catalunya, Balears i País Valencià tant per a professionals i artistes com per a ciutadans del Camp de Tarragona. A principis del mes d’octubre, l’Ajuntament donarà a conèixer en roda de premsa el nom de la direcció artística – triada a través d’un concurs públic- així com més detalls sobre el projecte.Música

Comencen els assajos de POLÒNIA, EL MUSICAL

02/08/2014
Arts

El MEAM i el Museu de la Garrotxa mostren l’univers Clarà a partir dels originals de l’escultor olotí

11/03/2016
Música

Macaco obre la gira del seu nou treball discogràfic, El murmullo del fuego (EMi Music, 2012), el proper divendres 13 d’abril a la sala Stroika de Manresa

03/04/2012
Música

Presentació de novetats exlusives de la nova edició del BLACK MUSIC FESTIVAL 2013

28/01/2013

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació promouen la reactivació econòmica i laboral

Redacció.- Amb el principal objectiu d’ajudar a reactivar l’emprenedoria, el teixit empresarial i les oportunitats laborals, Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació se celebran conjuntament del 21 al 23 de setembre al recinte de Montjuïc amb les màximes mesures de seguretat i prevenció. Aquesta doble cita, liderada i promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través […]