Edició 4.771 (des del 27/09/2007)
Edició 4.771 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 22 febrer 2016

Tordera porta al CCCB “Ciutat Subterrània 03”, els projectes realitzats per les participants a la III residència de joves creadors a Mas Panella

La mostra, comissariada per la Tónia Coll, compta amb les obres de l’Anna Bonfill, la Lluci Juan, l’Uxía Larrosa, l’Anna Revuelto i la Magda Vaz creades durant els dos mesos de residència creativa a Mas Panella (Tordera)

Durant els mesos de gener i febrer de 2016, cinc joves creadores de Galícia, València, Uruguai, Barcelona i Sabadell s’han instal·lat a Tordera on han desenvolupat els seus projectes al voltant d’una temàtica comuna que dóna nom al projecte: “Ciutat subterrània”. Dos mesos durant els quals l’Anna Bonfill, la Lluci Juan, l’Uxía Larrosa, l’Anna Revuelto i la Magda Vaz han estat experimentant i creant, cadascuna en una disciplina artística concreta, sobre realitats que sovint queden soterrades, són invisibles o bé són considerades un tema tabú en la societat actual.

Ara, el resultat del procés creatiu arriba al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en una mostra col·lectiva comissariada per la Tónia Coll, professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

A “Ciutat subterrània 03”, l’Anna Bonfill investiga sobre les fronteres en el camp de les emocions a través d’una instal·lació creada amb materials com cordes, llana o fils; la Lluci Juan duu a terme un projecte de redescobriment de les històries personals de dones que han tingut una vida pública; l’Uxía Larrosa cerca, a través de la fotografia, el sentiment de por en l’àmbit nocturn; l’Anna Revuelto plasma a través del gravat aspectes de la sexualitat i del cos femení que són tabú en la societat actual; i la Magda Vazusa el videoart per documentar la repetició de conductes quotidianes en la indústria tèxtil i el mercat dels diumenges de Tordera.

 

La tercera edició d’un projecte

“Ciutat subterrània 03” és el resultat visible de la tercera edició del projecte de residència de joves creadors dut a terme a Mas Panella (Tordera) i impulsat per l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Un projecte que va néixer amb la inquietud de situar en un mateix pla de creixement col·lectiu tot allò que està latent dins d’una ciutat: el cosmopolitisme com a signe d’identitat i de reflexió.

“Ciutat Subterrània 03” s’inaugurarà l’1 de març a les 19h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c/ Montalegre 5. 08001 Barcelona), lloc on es podrà visitar fins l’1 de març. Posteriorment, al mes d’abril, la mostra col·lectiva es traslladarà al Teatre Clavé, per acabar el cicle al lloc on s’ha iniciat el projecte: Tordera.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelonaciutat subterraniatordera

Música

Una nova edició del festival ‘Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat’

29/07/2013
Cinema

El grup de ‘Resacón en Las Vegas’ s’emporta la festa a Tailàndia

23/06/2011
Escenaris

Catalunya Aixeca el Teló ​estrenarà els ​Premis Catalunya de Teatre ​organitzats per ADETCA

21/08/2018
Arts

Exposició de dibuixos i llenços de l’artista valencià Xesco

06/11/2008

La Fira Mediterrània tanca la 23a edició posant l’accent en una cultura en viu segura i essencial

La Fira ha posat en contacte un total de 1.195 professionals de 670 entitats amb els artistes i companyies programats

Redacció.- Acaba la 23a Fira Mediterrània de Manresa, la segona sota la direcció artística de Jordi Fosas, que tot i veure’s condicionada per la Covid-19 no ha renunciat a oferir una programació d’alta qualitat integrada per 46 propostes que parteixen de l’arrel i la cultura popular i tradicional com a motor creatiu. Des que es va […]