Edició 4.861 (des del 27/09/2007)
Edició 4.861 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 3 octubre 2019

Temporada Alta organitza dues activitats per complementar el programa doble de Shakespeare que inaugurarà el festival

Measure for Measure, de la Royal Shakespeare Company i Macbettu, de la companyia Teatropersona, s’estrenen el primer cap de setmana del Festival

Redacció.- Temporada Alta, que arriba a la 28a edició, s’iniciarà amb dues obres de William Shakespeare: Measure for Measure (Royal Shakespeare Company) i Macbettu (companyia Teatropersona). Ambdós muntatges es representaran l’11 i el 12 d’octubre al Teatre Municipal de Girona i al Teatre de Salt.

Per tal de complementar aquestes representacions, el Festival ha programat aquest dijous, 3 d’octubre, dues activitats paral·leles que permetran conèixer millor el dramaturg britànic i la seva trajectòria.

En primer lloc s’ha organitzat una xerrada de la mà de Salvador Oliva, traductor de l’obra completa de Shakespeare, i de Jordi Balló, co-autor del llibre De l’escenari al món. Shakespeare el guionista invisible. Aquesta tindrà lloc a les 7 de la tarda al Centre Cultural La Mercè amb l’objectiu d’acostar al públic l’obra del dramaturg britànic.

Oliva parlarà de Mesura per Mesura i explicarà la trajectòria de la reconeguda companyia anglesa Royal Shakespeare Company. A més, també aprofitarà l’ocasió per presentar breument Macbeth. Balló defensarà el paper del dramaturg com a un dels grans guionistes del nostre temps.

En acabar la xerrada es projectarà Scarface, del director Howard Hawks. El film és un clàssic del cinema que conté grans paral·lelismes amb Macbeth. La pel·lícula està protagonitzada per Paul Muni, George Raft i Ann Dvorak i es projectarà en versió original (anglès) i amb subtítols en castellà a la sala Truffaut dels cinemes Albeniz Plaça a les 9 de la nit.

Pel que fa a les obres de Shakespeare que es veuran a Temporada Alta, Measure for Measure és una crítica contundent als governants. La mítica Royal Shakespeare Company tornarà al Festival amb una de les peces més fosques del dramaturg, una comèdia tràgica i subversiva sobre la justícia, la moralitat i el desig sexual. Macbettu per la seva banda és la versió de Macbeth de Shakespeare traslladada a la cultura sarda. L’obra arriba al Festival de la mà d’Alessandro Serra, un dels directors més personals de l’escena italiana. Amb un elenc format només per homes, l’espectacle és un potent diàleg teatral molt físic entre els ritus ancestrals, les forces de la naturalesa i la literatura shakespeariana.

Les dues activitats paral·leles als dos muntatges de Shakespeare estan organitzades per El Club de la Fundació La Ciutat Invisible. Ambdues són activitats gratuïtes que requereixen inscripció prèvia a través del web de Temporada Alta.

Festivals GironagironasaltshakespeareTeatre muncipal de Gironatemporada altaWilliam Shakespeare

Tendències

Per Nadal, pessebres

22/12/2010
ArtsMúsicaTendències

El tercer treball de l’artista es presenta sota el nom de ‘4 fustes’

11/03/2019 5:13''
Tendències

El RES introdueix el particular per pagar amb la nova moneda

18/10/2012
Cinema

Paulo Coelho ens explica l’orígen d’El manuscrit trobat a Accra

03/03/2013

EnginyersGi presenta una nova aplicació que analitza el risc d’infecció per via aèria del Covid-19

L'aplicació realitza simulacions que permeten comparar aquest risc en diferents escenaris per a espais interiors

Redacció.- L’ús d’aquesta aplicació que presenta el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, és senzill i intuïtiu; només cal indicar el nombre de persones que es troben en un espai interior, el temps d’exposició, i la superfície i altura d’aquest espai, per a realitzar la simulació. L’analitzador aporta dades referents a diversos […]