Edició 4.666 (des del 27/09/2007)
Edició 4.666 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 2 juny 2015

‘Tea Time’, de la directora Maite Alberdi, guanya el Premi DocsBarcelona TV3 a la millor pel·lícula

La producció catalana 'Game Over', debut de la directora Alba Sotorra, es fa amb el Premi Nou Talent

Tea Time (Xile, 2014), de Maite Alberdi, ha obtingut el Premi DocsBarcelona TV3 a la millor pel·lícula de la divuitena edició del festival, dotat amb 5.000€, mentre que La Mirada del Silencio, del realitzador nord-americà Joshua Oppenheimer, s’ha alçat amb el Premi del públic, el Premi Amnistia Internacional Catalunya i una Menció especial del jurat. 

La xilena Maite Alberdi ha desenvolupat un particular estil de direcció per construir retrats íntims dels seus personatges a través de petites històries de la vida quotidiana. En aquesta ocasió, a partir de les reunions mensuals de cinc dones de Santiago de Xile per prendre el te, sagradament, des de fa seixanta anys, construeix una divertida meditació sobre la joventut, el pas del temps i l’amistat. 

La producció catalana Game Over, debut de la directora Alba Sotorra, s’ha fet amb el Premi Nou Talent, dotat amb una aportació en espècie de 5.000€ per treballs de finishing per a un llargmetratge documental per a la propera obra del director. “La mirada especial amb què l’autora deconstrueix una crisi socioeconòmica, familiar i de maduració del protagonista” han convençut el jurat.

Joshua Oppenheimer explora des de fa més d’una dècada la realitat dels supervivents de la dictadura de Suharto a Indonèsia. Amnistia Internacional Catalunya ha premiat La Mirada del Silencio per “la seva cerca de la veritat, la justícia i la reparació a les víctimes i per mostrar la impunitat en què viuen els perpetradors i responsables de les matances de 1965 a Indonèsia.”. El jurat de la secció oficial, que ha volgut atorgar-li una Menció especial, ha valorat “la seva mirada imprescindible sobre la naturalesa de la barbàrie i l’impuls violent que acompanya la intolerància”.

En el bar, d’Itsaso Arizkuren (Universitat Pompeu Fabra), és un retrat dels propietaris del bar La Bodeguica de Txema que esdevé una profunda reflexió al voltant del sacrifici. Ha estat reconegut amb el Premi DOC-U “per la seva humilitat, sinceritat, intimitat i la maduresa del seu punt de vista”.

El premi Docs&Teens, atorgat pel públic assistent, ha recaigut en Mirant amunt d’Oriol Martínez i Enric Ribes, una visió del món des dels ulls d’en Joan Pahisa, un apassionat del bàsquet d’un metre d’alçada.  

> Informació complementària

Cinema documentaldocsbarcelonapremis

Cinema

Va ser guardonada amb el premi al millor guió i director en el Festival de Sitges

23/03/2018 02'02''
Escenaris

Arts de carrer i dramatúrgia

05/09/2011

Catalonia Sacra estrena la seva primera descoberta a peu

28/08/2015
Exposicions

La X Biennal de Fotografia Xavier Miserachs organitza 11 exposicions i un programa d’activitats paral·leles

20/07/2018

A la venda les entrades de DeltaChamber Music Festival 2020

Se celebrarà a Amposta del 28 de juliol al 2 d'agost

Redacció.- Ja es poden adquirir les entrades per a l’edició “Parèntesi” d’aquest festival internacional de música de cambra, que fa uns dies va presentar la seva edició més trencadora adaptada a la situació actual. “Parèntesi” inclou una quarantena de concerts individuals en tres llocs emblemàtics de la ciutat (Torre de la Carrova, pati de l’antic […]