Edició 4.775 (des del 27/09/2007)
Edició 4.775 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 30 maig 2018

Szpunberg agafa el relleu després de Marilia Samper i Clàudia Cedó, autores de L’alegria i Una gossa en un descampat respectivament

Victoria Szpunberg, autora resident de la Sala Beckett la temporada 2018-2019

Victoria Szpunberg serà la propera autora resident de la Sala Beckett. La convocatòria ha rebut 92 candidatures de dramaturgs i dramaturgues interessats en ser autor resident la propera temporada, el triple respecte l’any passat.
La comissió seleccionadora ha tingut en compte el perfil i trajectòria professional de l’autora -que ajudarà a la Sala en la presa de decisions artístiques i  dramatúrgiques durant la present temporada- i la qualitat i maduresa de l’explicació del seu projecte, així com l’atractiu del tema que pretén abordar.

L’autor/a resident de la Sala Beckett
El programa “Autor/a en residència” de la Sala Beckett consisteix a incorporar una dramaturga o un dramaturg a l’equip artístic de la sala i fer-lo partícip, durant una temporada (de setembre a juliol), de les decisions i activitats artístiques que s’hi duen a terme.
L’autora o autor escollit assumeix l’encàrrec d’escriure una obra nova, expressament per a l’ocasió, que serà estrenada amb producció de la pròpia Sala Beckett durant la temporada següent a la de la residència.
Les autores residents anteriors han estat Marilia Samper, que va estrenarL’alegria el mes d’octubre de 2017; i Clàudia Cedó, que estrenarà el seu text Una gossa en un descampat aquest mes de juliol, en el marc del Grec Festival.

Sobre Victoria Szpunberg
Autora teatral i professora de dramatúrgia a l’Institut del Teatre i a l’Escola Superior de Coreografia de Barcelona. L’any 2000 és convidada a la Residència Internacional del Royal Court Theatre amb la seva primera obra. A partir d’aquell moment, els seus textos s’han estrenat en diversos festivals i teatres nacionals i internacionals. A banda de la seva carrera com a autora, ha col·laborat amb diferents coreògrafs, ha signat dramatúrgies i adaptacions teatrals, ha treballat com a directora i ha escrit peces per a ràdio i instal·lacions sonores. També ha participat en projectes de Teatre i Educació i és col·laboradora de l’Escola de teatre social Patothom.
El 2013 va rebre el Premi Max a l’autoria teatral catalana. Entre les seves obres de text destaquen Entre aquí y allá (Lo que dura un paseo), L’aparador (Teatre Nacional de Catalunya, 2003), Esthetic Paradise (Sala Beckett – Festival Grec, 2004), La màquina de parlar (muntatge que també ha dirigit a la Sala Beckett, 2007, i a la Sala PIM de Milà, 2008, que es va reposar al Maldà l’octubre de 2017), El meu avi no va anar a Cuba (Festival Grec-Sala Beckett, 2008), La marca preferida de las hermanas Clausman (Teatre Tantarantana, 2010), Boys don’t Cry (Teatre Lliure, Grec 2012), L’onzena plaga (Teatre Lliure 2015) i La font de la joventut (dins de l’obra Pares nostres, Temporada Alta 2016). El 2018 ha estrenat al Teatre Nacional de Catalunya Balena blava.

Premi MaxSala BeckettTeatre Nacional de Catalunyatemporada altatncVictoria Szpunberg

Videoclips

Rauxa

10/01/2009 4:10''
Música

Fràgil, el desè disc dels Pets

20/04/2010
Exposicions

El Departament de Cultura, l’Ajuntament de Girona i el Mataró Art Contemporani presenten l’exposició itinerant “Fairy Tales”

04/02/2015
Cinema

Kheiron escriu, dirigeix i protagonitza “O los tres o ninguno”

24/03/2016

Vint artistes de carrer pal·liaran els efectes de la pandèmia amb noves creacions

La Fundació Carulla presenta els projectes guanyadors de les beques 'SOS Cultura'

Redacció.- Sota el lema ‘Contra l’emergència emocional de la Covid-19, SOS Cultura’ s’han escollit 20 projectes en la categoria de Creacions a l’espai públic, que rebran 4.000€ cadascun. Aquests creadors culturals volen plantar cara a la pandèmia amb els seus projectes i ajudar a la societat a fer front a l’emergència emocional que està ocasionant […]