Redacció.- CaixaForum ha inaugurat la Setmana Surrealista, que preveu una programació especial de continguts digitals per la propera setmana sumant-se d’aquesta forma a la campanya #JoEmQuedoACasa. Després del tancament de centres degut a la crisi del coronavirus i amb l’objectiu de seguir difonent la cultura, la Fundació ”la Caixa” ha llançat una línia especial de continguts digitals a les seves xarxes socials, al fil de l’exposició Objectes de desig. Surrealisme i disseny, 1924-2020, inaugurada recentment a Barcelona.
L’arquitecte Juli Capella i l’il·lustrador Sergio Mora han estat els encarregats de donar la benvinguda a la Setmana Surrealista, que ha posat del revés les xarxes dels canals oficials de Twitter, Instagram i Facebook dels centres culturals de la Fundació ”la Caixa”, aprofundint en les relacions d’anada i tornada entre art i disseny. Capella ha escollit a un vídeo, a mode de pròleg, una de les peces de l’exposició: la làmpada Porca Miseria!, d’Ingo Maurer. Ha descrit aquesta peça com un conjunt de plats explotant a l’espai, l’aspecte de la qual considera apoteòsic, ja sigui oberta com apagada.
Per la Setmana Surrealista també desfilaran els antecedents artístics del moviment que va fundar André Breton i un vídeo que abordarà la mirada específica de Juli Capella sobre l’àmbit del disseny. A més a més, es desvetllaran curiositats d’obres de l’exposició com és el cas de Bust de dona retrospectiu, de Salvador Dalí, a través de la directora de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Montse Aguer.
Seguint l’esperit de l’exposició, coorganitzada per la Fundació ”la Caixa” i el Vitra Design Museum, la Setmana Surrealista parlarà dels Somnis de la modernitat, d’Imatge i arquetip, de la relació entre Surrealisme i erotisme i del Pensament salvatge.
Una llista amb recomanacions musicals posarà la Banda Sonora d’aquesta setmana especial, que convidarà als usuaris a compartir els seus objectes de desig o bé els objectes més surrealistes de les seves respectives llars.
Redacció.- El 9 de febrer arriba a El Maldà l’estrena d’El Bon Policia, una adaptació de Ricard Farré i Arnau Puig de la comèdia de Santiago Rusiñol. De fet, una de les comèdies més desconegudes de l’autor. Una obra molt poc representada i que en la seva estrena al Teatre Romea el 10 de novembre […]