Edició 4.569 (des del 27/09/2007)
Edició 4.569 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 6 desembre 2019

S’engega la campanya d’apadrinament de tubs del nou orgue de la Cripta de la Sagrada Família

La Sagrada Família té l’oportunitat de gaudir d’un dels millors orgues romàntics que hi ha al món

Redacció.- El 4 de desembre, la Parròquia de la Sagrada Família vi iniciar la campanya de mecenatge per sufragar els treballs de restauració i trasllat del nou orgue de la Cripta.

Gràcies a una donació de la Congregació de Religioses del Sagrat Cor de Jesús, la Cripta de la Sagrada Família té l’oportunitat de gaudir d’un dels millors orgues romàntics que hi ha al món, un Cavaillé-Coll de 1896. Aquest orgue de referència i únic a Catalunya encaixa de manera providencial a una de les capelles de la Cripta i és perfecte per dur a terme l’acompanyament musical de la litúrgia.

Amb el lema “Deixa la teva empremta al cor de la Sagrada Família. Apadrina l’orgue de la Cripta”, la campanya convida la ciutadania a participar d’aquesta iniciativa i contribuir a fer realitat el somni de gaudir conjuntament d’aquestes dues joies, l’orgue i la Cripta de la basílica, on reposa Antoni Gaudí.

La Cripta i el nou orgue: dues obres d’art en harmoni

Abans de la Guerra Civil, la Cripta va disposar d’un orgue de tubs construït a Collbató el 1926, que va ser destruït a l’inici de la guerra. Des de llavors, no ha tornat a disposar d’un orgue de tubs, fet que desmereix els cants i la litúrgia. Un espai tan emblemàtic i amb unavida parroquial tan intensa mereix un orgue de primer nivell que permeti gaudir d’una experiència musical més profunda en totes les celebracions, i que faci possible realitzar concerts de gran qualitat.

L’instrument donat és un orgue de tubs d’estil romàntic construït el 1890 a París per la firma Cavaillé-Coll, amb motiu de l’edificació de l’Església del Col·legi del Sagrat Cor del carrer Diputació de Barcelona, on l’instrument ha estat els darrers 125 anys. L’instrument comparteix amb la Cripta la mateixa estètica, la mateixa època de construcció i el mateix estil.

Ara, aquest orgue tan valuós per al patrimoni musical i cultural de la ciutat té l’oportunitat d’iniciar una nova etapa a la Cripta de la Sagrada Família, un dels espais més emblemàtics de Barcelona.

 

CriptaorguerecuperacióSagrada Família

Escenaris

Juan Tamariz torna a Barcelona amb “Magia Potagia”, un espectacle amb vida pròpia

26/01/2016
Exposicions

Blanc i negre

27/11/2012
Música

“No estem sols” és el nom del seu nou treball

13/03/2018 04'20''
Lletres

Jaume Barberà ens convida a l’acció i es revela com un dels periodistes amb més personalitat del nostre país amb ‘S’ha acabat el bròquil’

22/08/2013 06:12