Edició 4.774 (des del 27/09/2007)
Edició 4.774 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 6 desembre 2019

S’engega la campanya d’apadrinament de tubs del nou orgue de la Cripta de la Sagrada Família

La Sagrada Família té l’oportunitat de gaudir d’un dels millors orgues romàntics que hi ha al món

Redacció.- El 4 de desembre, la Parròquia de la Sagrada Família vi iniciar la campanya de mecenatge per sufragar els treballs de restauració i trasllat del nou orgue de la Cripta.

Gràcies a una donació de la Congregació de Religioses del Sagrat Cor de Jesús, la Cripta de la Sagrada Família té l’oportunitat de gaudir d’un dels millors orgues romàntics que hi ha al món, un Cavaillé-Coll de 1896. Aquest orgue de referència i únic a Catalunya encaixa de manera providencial a una de les capelles de la Cripta i és perfecte per dur a terme l’acompanyament musical de la litúrgia.

Amb el lema “Deixa la teva empremta al cor de la Sagrada Família. Apadrina l’orgue de la Cripta”, la campanya convida la ciutadania a participar d’aquesta iniciativa i contribuir a fer realitat el somni de gaudir conjuntament d’aquestes dues joies, l’orgue i la Cripta de la basílica, on reposa Antoni Gaudí.

La Cripta i el nou orgue: dues obres d’art en harmoni

Abans de la Guerra Civil, la Cripta va disposar d’un orgue de tubs construït a Collbató el 1926, que va ser destruït a l’inici de la guerra. Des de llavors, no ha tornat a disposar d’un orgue de tubs, fet que desmereix els cants i la litúrgia. Un espai tan emblemàtic i amb unavida parroquial tan intensa mereix un orgue de primer nivell que permeti gaudir d’una experiència musical més profunda en totes les celebracions, i que faci possible realitzar concerts de gran qualitat.

L’instrument donat és un orgue de tubs d’estil romàntic construït el 1890 a París per la firma Cavaillé-Coll, amb motiu de l’edificació de l’Església del Col·legi del Sagrat Cor del carrer Diputació de Barcelona, on l’instrument ha estat els darrers 125 anys. L’instrument comparteix amb la Cripta la mateixa estètica, la mateixa època de construcció i el mateix estil.

Ara, aquest orgue tan valuós per al patrimoni musical i cultural de la ciutat té l’oportunitat d’iniciar una nova etapa a la Cripta de la Sagrada Família, un dels espais més emblemàtics de Barcelona.

 

CriptaorguerecuperacióSagrada Família

Lletres

Esteban Martín presenta el seu últim llibre

30/03/2009 7:20''
Escenaris

Temporada Alta estrena dos espectacles de creació contemporània: No em va fer Joan Brossa i Primer Álbum

08/11/2016
EscenarisMúsica

Divendres, 20 d’octubre a les 20:30 a la sala La Planeta de Girona

17/10/2017 4:46"
Videoclips

Eduard Iniesta

25/04/2008 2:08''

Anna Alarcon estrena a Temporada Alta un monóleg sobre la justicia a la perifèria del sistema

Després es podrà veure al Maldà del 4 al 29 de novembre

Temporada Alta presenta aquest divendres, en una única representació al Teatre de Salt, l’espectacle Una galaxia de luciérnagas, d’Aina Tur, i que després es podrà veure al Maldà del 4 al 29 de novembre de 2020. Interpretat per Anna Alarcón, el monòleg, narra l’experiència violenta que va viure l’autora i directora durant una estada a […]