Edició 4.624 (des del 27/09/2007)
Edició 4.624 (des del 27/09/2007)
Titulars | divendres, 6 desembre 2019

S’engega la campanya d’apadrinament de tubs del nou orgue de la Cripta de la Sagrada Família

La Sagrada Família té l’oportunitat de gaudir d’un dels millors orgues romàntics que hi ha al món

Redacció.- El 4 de desembre, la Parròquia de la Sagrada Família vi iniciar la campanya de mecenatge per sufragar els treballs de restauració i trasllat del nou orgue de la Cripta.

Gràcies a una donació de la Congregació de Religioses del Sagrat Cor de Jesús, la Cripta de la Sagrada Família té l’oportunitat de gaudir d’un dels millors orgues romàntics que hi ha al món, un Cavaillé-Coll de 1896. Aquest orgue de referència i únic a Catalunya encaixa de manera providencial a una de les capelles de la Cripta i és perfecte per dur a terme l’acompanyament musical de la litúrgia.

Amb el lema “Deixa la teva empremta al cor de la Sagrada Família. Apadrina l’orgue de la Cripta”, la campanya convida la ciutadania a participar d’aquesta iniciativa i contribuir a fer realitat el somni de gaudir conjuntament d’aquestes dues joies, l’orgue i la Cripta de la basílica, on reposa Antoni Gaudí.

La Cripta i el nou orgue: dues obres d’art en harmoni

Abans de la Guerra Civil, la Cripta va disposar d’un orgue de tubs construït a Collbató el 1926, que va ser destruït a l’inici de la guerra. Des de llavors, no ha tornat a disposar d’un orgue de tubs, fet que desmereix els cants i la litúrgia. Un espai tan emblemàtic i amb unavida parroquial tan intensa mereix un orgue de primer nivell que permeti gaudir d’una experiència musical més profunda en totes les celebracions, i que faci possible realitzar concerts de gran qualitat.

L’instrument donat és un orgue de tubs d’estil romàntic construït el 1890 a París per la firma Cavaillé-Coll, amb motiu de l’edificació de l’Església del Col·legi del Sagrat Cor del carrer Diputació de Barcelona, on l’instrument ha estat els darrers 125 anys. L’instrument comparteix amb la Cripta la mateixa estètica, la mateixa època de construcció i el mateix estil.

Ara, aquest orgue tan valuós per al patrimoni musical i cultural de la ciutat té l’oportunitat d’iniciar una nova etapa a la Cripta de la Sagrada Família, un dels espais més emblemàtics de Barcelona.

 

CriptaorguerecuperacióSagrada Família

Escenaris

Estrena de “L’Endrapasomnis” en la celebració dels 20 anys de la desaparició de l’escriptor alemany Michael Ende

09/01/2015
Escenaris

T de Teatre celebra 25 anys amb E.V.A., una comèdia dramàtica dirigida per Julio Manrique

30/06/2017
Música

S’ha presentat a Lleida l’onzena edició del festival de músiques disperses MUD

25/01/2017
Lletres

El periodista ens presenta una “crónica oral” de l’artista Jaume Sisa

19/04/2015 04:17