Edició 4.436 (des del 27/09/2007)
Edició 4.436 (des del 27/09/2007)
Titulars | diumenge, 31 març 2019

El saxofonista Jesse Davis visita la mítica cava de jazz de la plaça Reial de Barcelona

El proper dimarts 2 d'abril a la sala Jamboree

Redacció.- Un dels saxofonistes més importants del jazz internacional visita la cava del jazz de la plaça Reial de Barcelona. Nascut a Nova Orleans, Jesse Davis és un continuador de la tradició iniciada per la família Marsalis i altres músics de la gran ciutat del sud dels EUA. No en va, es va formar, entre d’altres, amb Ellis Marsalis.

L’any 1989, en els inicis de la seva carrera, va obtenir el premi al ‘Músic més distingit’ en el Festival Down Beat de Filadèlfia. En la seva llarga trajectòria, Davis ha treballat al servei de Jack McDuff, Phil Woods, Gary Bartz, Cecil Payne, Illinois Jacquet, Chico Hamilton, Junior Mance, Kenny Barron, Tete Montoliu, Cedar Walton, Benny Golson, Roy Hargrove, Hank Jones i una llarga llista d’altres grans noms de l’escena jazzística. Durant els 90, va fer diverses gires per Europa al capdavant del seu quartet. En aquest període també se’l recorda per la seva aparició al film “Kansas City”, de Robert Alman, i per iniciar una fecunda col·laboració amb el trompetista Nicholas Payton, amb el qual va signar discos com ara “Gumbo Nouveau” (1996).

Influenciat alhora per Charlie Parker, Sonny Stitt i Cannonball Adderley, Jesse Davis exhibeix una tècnica impecable, un so ampli i una natural afinitat pel blues en totes les seves interpretacions. La música de Davis ha estat descrita com a ‘neo-bop’, però, com ell mateix diu, ‘l’únic que m’interessa és tocar música bonica… ningú vol escoltar música lletja!’. Al Jamboree tocarà música bonica a quartet, arraulit per una base rítmica de categoria.Exposicions

Perseu, el Sant Jordi grec

07/04/2013
Exposicions

El MACBA inaugura ‘Car je ets un autre’ de Pep Dardanyà, segon projecte pel Gran Vidre

15/01/2015
Cinema

La gala dels VI Premis Gaudí tindrà lloc el diumenge 2 de febrer de 2014

20/01/2014
Cinema

Amor prohibit

16/09/2010 02:23