Edició 4.779 (des del 27/09/2007)
Edició 4.779 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 23 juliol 2018

Santes Creus proposa una experiència visual i sonora per redescobrir la història del monestir

“Camí reial” és la principal novetat de la programació d’estiu dels monuments de la Generalitat al Camp de Tarragona, i torna a convertir el monestir en un escenari cultural de primer nivell

Redacció.-El Reial Monestir de Santes Creus torna a convertir-se aquest estiu en un escenari cultural de primer nivell, en acollir un seguit de propostes de tota mena, des de la música al teatre d’ombres, en el marc del programa cultural ‘Viu el Patrimoni’ de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. La principal novetat d’aquest estiu és “Camí Reial”, una proposta en la qual present i passat dialoguen a partir d’una experiència visual i sonora, que compta amb la participació d’actors i actrius, sota la direcció artística de Fèlix Pons, un actor ben conegut de l’escena catalana per haver participat, entre d’altres projectes artístics, en diverses sèries de televisió com La Riera, Ventdelplà o el Cor de la Ciutat.
A partir de la idea medieval del camí, i a partir del relat d’una audioguia i de la presència de llenguatges artístics diferents, aquest espectacle convida l’espectador a redescobrir la història del Reial Monestir de Santes Creus, i els principals episodis de la biografia del rei Pere II, el Gran. De fet, és en aquest monestir on hi ha el panteó reial de la dinastia catalana en el qual reposen figures com el mateix Pere el Gran, el seu fill Jaume II i Blanca d’Anjou o la muller de Martí l’Humà, Margarida de Prades.
Al llarg del recorregut pel camí reial, que consta de vuit escenes ubicades en diversos espais del monestir, l’espectador es converteix en un peregrí que transita per un món de sensacions, al mateix temps que és convidat a reflexionar sobre la fina línia que separa el passat del present.
Aquesta és tan sols una de les propostes culturals que el Reial Monestir de Santes Creus acollirà aquest estiu. Al llarg de juliol i agost i d’uns anys ençà, el monestir es converteix en un escenari cultural de primer ordre, en el qual hi destaquen, entre d’altres, el Festival de Música de Santes Creus i el ja clàssic concert de gospel. Diumenge vinent (22 de juliol) hi ha previst un espectacle que serà la posada en escena final del workshop internacional de teatre d’ombres que s’hi celebra durant deu dies i està organitzat per l’Agència i Atelier della Luna.
‘Viu el Patrimoni’ és el programa cultural d’estiu que cada any organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i que descobreixi de manera diferent alguns dels monuments d’arreu de Catalunya, a partir d’iniciatives culturals ben diverses. A les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre hi ha previstes activitats al Reial Monestir de Santes Creus, el Castell Monestir d’Escornalbou, el Castell de Miravet i la Cartoixa d’Escaladei.
> Informació complementària

biografiafelix ponsmonestir santes creusmusicatarragonateatre d'ombres

Música

Les estrenes absolutes de Joan Miquel Oliver, Roger Mas i Dolo Beltrán, combinades amb l’efervescència de música en directe que viurà el centre ciutat de Girona el dissabte a la tarda, principals reclams del darrer cap de setmana d’Strenes

23/04/2015
Escenaris

“Més enllà dels estels” de la Companyia Endurance fins el 22 d’abril al Tantarantana

15/04/2012 02:25
Cinema

Cinema d’animació en català per a l’estiu amb “La casa màgica”

31/07/2015
Exposicions

La Setmana de la Cultura Prohibida d’el Born CCM supera les seves expectatives

02/06/2016

The New Catalan Ensemble presenta Bestiari al Petit Palau, una producció sobre poemes de Josep Carner

El concert s’emmarca en les commemoracions de l’Any Carner, en el cinquantenari de la seva mort

Redacció.- El proper dimecres, 28 d’octubre, a les 20 h, al Petit Palau (Palau de la Música Catalana), The New Catalan Ensemble presenta Bestiari, una producció amb cançons originals del pianista, compositor i arranjador Joan Díaz (Barcelona, 1967) a partir d’una selecció de poemes del Bestiari de Josep Carner. El concert, que coincideix amb la […]