Edició 4.696 (des del 27/09/2007)
Edició 4.696 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 12 setembre 2018

La Sala Beckett inaugura la nova temporada amb un concert de Clara Peya amb convidats especials

Del 19 al 23 de setembre torna IF-FI, l’experiment dramatúrgic del laboratori Peripècies coordinat per Sergi Belbel

Redacció.- La temporada arrenca amb un concert especial de la Clara Peya, concebut especialment per a l’ocasió i amb la col·laboració d’algunes de les creadores i creadors que visitaran la sala al llarg d’aquesta temporada. El concert, que tindrà lloc el 14 de setembre, comptarà amb les col·laboracions de Guillem Albà, Judit Colomer i Aida Oset.

Per altra banda, del 19 al 23 de setembre, es reposarà IF-FI, una creació dels membres del laboratori Peripècies conduït per Sergi Belbel.
La proposta uneix una ciutat: Barcelona, i dues famílies: els Isern i els Fontanals. Quatre generacions durant vuitanta anys: de la guerra de Cuba del 1898 a la Transició Democràtica, el 1978, passant per la dictadura de Primo de Rivera, la República, la Guerra Civil i quaranta anys de dictadura. Dues nissagues que s’entrecreuen fatalment un dia de gener de 1938 en una famosa plaça de la ciutat, al voltant d’un objecte únic al món.
Un insòlit joc dramatúrgic que recorre diferents espais de la Sala Beckett per viure un relat sobre el temps, la família i l’amor.
L’amenaça constant i les pors contemporànies
A l’octubre la Sala Beckett enceta el cicle Terrors de la ciutat. Escenaris de conflicte i por, una reflexió sobre la por a les ciutats que tindrà lloc del 2 d’octubre al 2 de desembre. El cicle planteja com un sentiment d’amenaça conviu amb la vida quotidiana en una ciutat i influeix en les decisions individuals i col·lectives. D’on surt? Com l’hem de gestionar? La proposta, organitzada conjuntament per la UOC i comissariada per Isaac Gonzàlez Balletbò, inclou espectacles, lectures dramatitzades, un micro obert, un curs de dramatúrgia, un laboratori, col·loquis postfunció i diverses xerrades.

Els espectacles inclosos en el cicle són quatre i ja són a la venda. Del 3 d’octubre al 4 de novembre es podrà veure Ofici de tenebres de Joan Rusiñol, periodista expert en la situació política del País Basc, un thriller moral que comença amb la sortida de presó d’un home, després de complir anys de condemna per terrorisme, i el retrobament amb la seva família. En les mateixes dates també es representarà Blues, de Sergi Pompermayer, una coproducció amb La Brutal que explica la història d’una directora general de policia que ha d’enfrontar-se a un possible atac terrorista, a un error policial i a una filla adolescent.

Al novembre la programació seguirà amb AMNÈ(I)S(T)IA, de Chokri Ben Chikha, un projecte conjunt amb l’Institut del Teatre sobre els prejudicis i les pors col·lectives i la seva relació amb els mitjans de comunicació. Tancarà el cicle La benvinguda de Marc Guevara, jove dramaturg deixeble dels cursos de la Beckett. D’aquesta peça se’n va fer una lectura dramatitzada la temporada passada que ja va posar de manifest la qualitat de l’escriptura de Guevara. A La benvinguda, l’Anna s’emporta una noia adolescent d’un camp de refugiats i l’amaga a casa seva fins que pugui resoldre la seva situació legal. Ha estat un rampell per protegir la noia, però… fins a quin punt són suficients, les bones intencions?

BelbelSala Beckettteatre

Música

La quarta edició del DeltaChamber Music Festival arrenca amb un gran èxit de convocatòria

01/08/2019
Escenaris

Comença amb força la trentena edició de FiraTàrrega

09/09/2010
Escenaris

La bellesa d?una bombolla de sabó

27/06/2009
Arts

El MNAC participa amb més de 2.000 imatges d’obres modernistes al projecte Partage Plus

09/11/2013

La Vall Fosca selecciona les tres obres finalistes de la quarta edició del Concurs de Microrelats

L’acte d’entrega de premis tindrà lloc aquest dissabte 8 d’agost

Redacció.- El quart Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ha seleccionat les tres obres finalistes d’entre les 50 que es van presentar al concurs. El jurat, format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac, ha escollit tres relats: ‘Esperança’, que s’ha presentat amb el pseudònim Leni de la Vall, ‘Aquella […]