Edició 4.860 (des del 27/09/2007)
Edició 4.860 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 22 desembre 2015

Roc Casagran publicarà al febrer nova novel·la: “L’amor fora de mapa”

Borja Penalba i Mireia Vives preparen nou treball discogràfic a partir de poemes del llibre

Quatre anys després de l’èxit d’”Ara que estem junts”, editat a Columna, l’escriptor Roc Casagran publicarà nova novel·la el pròxim mes de febrer; en aquest cas, a Sembra Llibres. “L’amor fora de mapa” és una esplèndida novel·la sobre la bellesa i l’angoixa, l’atracció i la prohibició, l’autenticitat i el desconcert. Un mapa dibuixat amb els sentiments fragmentats de tres ànimes d’uns trenta-i-pocs anys que tracten de sobreviure envoltats en les incerteses i les crisis que minen els temps actuals.

La trama narrativa, que comença a Alacant i acaba a Prada “construïnt el país sencer”, en paraules de l’autor, entrellaça un total de catorze poemes. Borja Penalba i Mireia Vives han composat la música i els arranjaments per convertir aquests poemes en les lletres del seu nou disc, un treball conjunt actualment en fase de producció que comptarà amb una gira pròpia. Mireia Vives va ser la veu característica del grup de rap Rapsodes, i Borja Penalba ha treballat amb artistes com ara Feliu Ventura, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet o Albert Pla, entre d’altres.

El nou treball discogràfic de Borja Penalba i Mireia Vives, que es titularà també “L’amor fora de mapa”, es posarà a la venda coincidint amb el llançament de la novel·la homònima, que arribarà a llibreries a mitjan mes de febrer de 2016.

Amb aquesta nova iniciativa, Sembra Llibres, que la passada primavera va editar “No ens calia estudiar tant” de Marta Rojals, un dels llibres més venuts en Sant Jordi, continua proposant al seu catàleg una acurada selecció d’obres singulars amb capacitat per seduir un públic lector ampli i divers. El mes de maig, Roc Casagran va publicar a Sembra Llibres una versió del “Llibre de les bèsties” de Ramon Llull que ha gaudit d’una magnífica acollida per part de la crítica i dels lectors, i compta ja amb tres reimpressions.

Roc Casagran (Sabadell, 1980) és un dels escriptors amb més projecció de les nostres lletres. Professor i col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació, ha publicat els llibres de narrativa “Camí d’Ítaca” (escrit conjuntament amb Oleguer Presas) i les novel·les “Austràlia” (Premi Pin i Soler), “Un ós panda al pas de zebra” i “Ara que estem junts”. En poesia ha publicat “Els carrers de les fàbriques” (Premi Martí Dot), “Trènicament trennificats”, “Després de Sarajevo” (Premi Miquel Àngel Riera) i “L’ombra queixalada” (Premi de Poesia Parc Taulí). Fa recitals de poesia arreu del país, de vegades acompanyat pel cantautor Cesk Freixas.

giraL'amor fora de mapaMireia Vivesmusicanovel·lapoemesRoc Casagran

Cinema

Seminari de Cinema i Història al MNAT

23/11/2008

Sopa de Cabra ultima la seva posada en escena “més ambiciosa” per la gira d’estiu

03/07/2015
Cinema

Arriba la sensació cinèfila d’aquest estiu, “Los guardianes de la galaxia”

15/08/2014
Música

Belda & Sanjosex, Jaume Arnella & Ferran Martínez, i El Pont d’Arcalís, a la primera edició del Festival Càntut

07/10/2016

Segona jornada de l’itinerari Arts per educar en la incertesa, «Aprendre que ens necessitem els uns als altres»

amb la participació del filòsof Santiago Alba Rico, l’actriu Rosa Gamiz i les mestres Natàlia Nadal i Anna Figueras

Redacció.- L’emergència sanitària arrel de la Covid-19 ha obligat els centres educatius a reinventar-se per garantir el compliment de mesures com la distància de seguretat, la separació per grups bombolla o l’ús de la mascareta. Aquestes mesures han tingut efectes directes sobre el benestar emocional i físic de la comunitat educativa, així com en l’aprenentatge […]