Edició 4.748 (des del 27/09/2007)
Edició 4.748 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 16 maig 2016

Repàs a la història del teatre a “66 ejercicios con estilo” de Jesús Barranco i Raúl Marcos

En el terreny més teatral, Hiroshima programa al juny una proposta de metateatre que investiga l'essència de l'acte escènic

Dos actors/homo-ludens desbordats per la literatura dramàtica i la història de l’art escènic, envaïts per veus de totes les èpoques, tancats en el loop d’una escena trivial sense resolució.

En aquest esforç d’enginy actoral i dramatúrgic, on la dificultat sembla un objectiu en si mateix, intenten no caure en la parodia, respectant les regles de cada premisa, estil, gènere o autor. Un joc d’apariència instrascendent jugat de forma totalment seriosa, entreteniment retòric, manierista i extravagant, no exempt de comicitat, que té alhora un component didàctic, exhibint els seus esquemes i propòsits.

Un joc que no arriba a ser peça escènica, sinó esborrany, esbós, projecte, teatre fent-se davant de l’espectador, convidant-lo a que refaci o completi, a que reconeixi i endevini, sense clímax ni suspens, rebutjant la invisibilitat del suport expressiu. Aquesta “mise en abisme” o joc ingeniós de superació d’un obstacle intrincat, inventari laberíntic de coercions prèviament imposades, que pretén ser també 66 petits i honestos homenatges a l’art dramàtic.

artcatalunyaculturaexpressióteatre

Cinema

Prince of Persia: Las Arenas del Tiempo protagonitzada per Jake Gyllenhaal

20/05/2010
Arts

Cicle “Lletres i arts. Visions de Ramon Casas”

13/12/2016
Música

La votació de la crítica dels Premis Enderrock escull els 50 millors àlbums catalans de l’any

03/01/2018
Música

“CANTS OBLIDATS” de Taller de Músics guanya el Premi Puig-Porret

18/09/2014

Bòlit presenta el catàleg ‘El jo i l’altre. El primer septeni’ de Pep Aymerich & Jordi Esteban

Un recull de propostes que han anat creant al llarg dels darrers anys

Redacció.- La presentació ha anat a càrrec de Carme Sais, Clara Garí, Roger Ferrer, Pep Aymerich i Jordi Esteban. EL JO I L’ALTRE és el nom genèric que engloba el conjunt de propostes que duen a terme el duet d’artistes plàstics format per Pep Aymerich & Jordi Esteban. El catàleg ‘Primer Septenni’ recull de les […]