Edició 4.575 (des del 27/09/2007)
Edició 4.575 (des del 27/09/2007)
Titulars | diumenge, 10 març 2013

Red Pontiac al Teatre Alegria

Un duel entre dues de les grans de l’escena catalana que desmitifica el retrat de la mare perfecta en una àcida comèdia

El Teatre Alegria acull Red Pontiac, original del dramaturg català Pere Riera, avui diumenge 10 de març a les 18 hores. Després de l’èxit aconseguit arran de l’estrena a la passada edició del Festival Temporada Alta i després de quedar semifinalista al I Torneig de Dramatúrgia Catalana organitzat pel mateix Festival l’any 2011, Red Pontiac és la proposta del Centre d’arts escèniques de Terrassa (CAET) per aquest cap de setmana.

La història esdevé a un banc d’un parc qualsevol, on seuen la Maite -Míriam Iscla- i la Lourdes -Cristina Cervià-, dues mares i amigues d’uns quaranta anys cadascuna amb caràcters molt diferents, que entren en una discussió per establir quina té el fill més llest, i que acaben confessant secrets indignes d’una mare exemplar. Red Pontiac, per tant, és un desmitificador retrat de la mare perfecta que, en clau de vibrant comèdia farcida de diàlegs punyents, fa miques l’estereotip de la mare tendra i abnegada. Iscla i Cervià porten al límit l’àcida comicitat de la peça gràcies al muntatge i al text fresc i ocurrent de Riera, que explora en les seves obres el caire més tèrbol de les relacions humanes.

Red Pontiac és la segona de les tres peces que conformen el març “lila” del CAET, que enguany s’ha adherit a la plataforma estatal Ellas Crean, ambaixadora de la cultura feta per dones. Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, els escenaris municipals acullen durant aquest mes espectacles de grans creadores i artistes. Les intèrprets de Red Pontiac, espectacle que ha estat inclòs en el programa de la novena edició del Festival Ellas Crean, són la Míriam Iscla i la Cristina Cervià. Completen aquesta programació la ja programada Afterplay (2 de març, Teatre Alegria) d’Imma Colomer i Fina Rius, i Aventura! (17 de març, Teatre Principal) de les T de Teatre.

> Informació complementària

alegriacatalanadramaturgiapontiacredteatreterrassa

Tendències

XECNA distribueix begudes amb marcat caràcter identitari

25/11/2007 4:12''
Cinema

‘Space Pirate Captain Harlock’ lidera una espectacular selecció animada a Sitges 2013

16/08/2013
Escenaris

MEXICATAS arriba a a l’Escenari Joan Brossa amb un especial sentit de l’humor

30/10/2018
Música

La banda estrena la seva propera gira aquest dissabte 23 de març a la Sala Nou Platea de Girona

21/03/2019 4:17''