Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 8 juliol 2018

Vintena edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà

S'inaugura aquest dilluns amb una conferència de Tomàs Molina, «El temps del 2025. Com serà la Cerdanya?»

Redacció.-El programa de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà està format per quinze cursos en diferents àmbits de coneixement (Càtars i Occitània, Classicisme i Haydn, La Cerdanya romana, Llibres que et canvien la vida, Caravaggio, Etnobotànica d’alta muntanya, Iniciació al món dels vins, Llei de contractes), dues  jornades professionals (amb el Col·legi de Metges de Barcelona i amb el Col·legi de Farmacèutics de Girona), un curs de smartfilms per a estudiants de batxillerat, un taller de cuina i nou activitats culturals obertes a tothom (nit de les arts amb Brodas Bros, xerrada amb Antoni Bolinches, nit dels estels amb Llibert Fortuny, presentació d’un llibre amb Neus Pintat, excursió al Solsonès…). Així mateix, amb motiu del vintè aniversari, a més de programar activitats noves, s’ha volgut també recuperar el professorat i els cursos que al llarg d’aquests anys han tingut més tradició i participació.

Durant l’acte de presentació, Albert Piñeira ha destacat que «la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà fomenta el retorn del talent al territori i posa la formació universitària a l’abast de tothom en una zona allunyada de les grans ciutats universitàries». Albert Piñeira també ha assenyalat el binomi «vacances + formació» com un dels atractius que ofereix la Universitat a Puigcerdà.

Francesc Armengol ha remarcat que «no busquem la quantitat d’alumnes sinó la qualitat de la formació» i ha explicat que la matrícula avança a bon ritme i que es calcula que hi haurà uns quatre-cents alumnes. També ha destacat que es preveu que el conjunt de totes les activitats que s’organitzen amb motiu de la Universitat aplegui prop de 2.500 persones.

Anna Berga ha remarcat que la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà  «és una fórmula d’èxit gràcies a tres ingredients: el compromís de les administracions que hi donen suport, l’AUCer com a motor imprescindible i la Universitat Ramon Llull, que aposta per la transferència de coneixement i l’oportunitat d’obrir-se a nous públics».

La inauguració de l’edició dels vint anys tindrà lloc el dilluns 9 de juliol, a les 20 hores, al Museu Cerdà de Puigcerdà i comptarà amb una conferència de Tomàs Molina: «El temps del 2025. Com serà la Cerdanya?».

> Informació complementària

cursosformaciójornades professionalsRamon Llulltomas molinauniversitat

Arts

Una nova edició d’Inund’art, inunda els carrers, places i ponts

30/04/2010
Escenaris

Salvador Sunyer, director d’aquest festival de teatre de tardor de Catalunya

03/10/2007 4:36''
Escenaris

24 atraccions de 14 països aterren a Figueres per a la 3a edició del Festival Internacional del Circ,

14/02/2014
Tendències

Neix “Decanta”, un cicle que aposta per la relació entre la música i els vins i els caves d’autor.

21/02/2014

Jordi Savall, l’Orquestra del Liceu, Sanjosex, la Black Music Big Band i la Jove Orquestra a l’Auditori de Girona

S'oferirà una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i donar suport al sector cultural

Redacció.- L’Auditori de Girona oferirà aquest estiu una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i, al mateix temps, de donar suport al sector, que ha estat un dels grans afectats per la pandèmia del COVID-19. Amb aquesta acció, que rep per nom “Estiu a l’Auditori”, l’Ajuntament de […]