Edició 4.816 (des del 27/09/2007)
Edició 4.816 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 22 febrer 2013

Presentació del Fòrum Gastronòmic 2013

Aquest any la temàtica escollida és "la terra", ja que és concebuda"com a origen dels productes, base del discurs i font d'inspiració a la cuina".

Els organitzadors van presentar ahir el Fòrum Gastronòmic 2013, amb més de cent d’activitats programades, un centenar de ponents (entre cuiners, sommeliers, escriptors i altres) i la presència de més de 300 expositors dels quals un terç són petits productors. L’espai que ocupa és de 12.000 mestres quadrats i compta amb un pressupost d’un milió d’euros, un 30% menor que en l’anterior edició. “Es tracta del pal de paller de la cuina catalana”, afirmava ahir en roda de premsa al Palau de Fires Pep Palau, codirector del Fòrum Gastronòmic.

En nom dels organitzadors, Palau va animar la gent a assistir a al Fòrum algun dels tres dies per “passar-s’ho bé”, degut a la diversitat d’actes per a tot tipus de públics (visitants i professionals) i tant de pagament com gratuïtes un cop s’ha accedit al recinte. La fira engloba un dia festiu (diumenge) i dos de laborables (dilluns i dimarts), fet que augmenta la seva rellevància.
Hi ha activitats destacables com les sessions de cuina amb degustació, tastos, maridatges, presentacions de productes, converses entre gastrònoms i cuiners, sessions temàtiques amb experts i especialistes de la cuina i premis. Totes les activitats que es realitzen a l’Auditori són gratuïtes mentre que la participació en molts tallers, aules actives i en algunes conferències de fòrums “especialitzats” valen entre 5 i 25 euros, prèvia inscripció. L’accés firal al recinte val deu euros. Segons els organitzadors, una bona part de les activitats de pagament ja estan completes.

Per exemplificar el gran interès pel fòrum, una empresa belga participant al “Fòrum Dolç”,especialitzada en xocolata (Callebaut), s’ha desplaçat a Girona amb tres tràilers. Dins els actes del Fòrum Vi destaca la presència important de la DO Empordà.

Entre els ponents destaquen Xavier Pellicer, Jordi Cruz, Carme Ruscalleda i Nandu Jubany. Tampoc faltaran a la cita els germans Roca, que entre altres qüestions presentaran el seu llibre i participaran en diferents ponències i tallers.

Un altre moment destacat serà l’últim sopar que farà el restaurant gallec Casa Marcelo, que ha escollit el Fòrum com a punt i final de la seva trajectòria. També destacarà l’elecció del millor cuiner català de l’any.

> Informació complementària

2013actesforum gironagastronomiaponenciestallers

Música

Barcelona 2014, la ‘capital de la Sardana’ més cosmopolita a punt de començar

07/03/2014
EscenarisMúsica

La 27a edició del Mercat de Música Viva de Vic aposta per la descoberta en la seva programació

18/09/2015
Escenaris

Els Joglars tornen a Barcelona després de 7 anys d’absència, amb el “El Coloquio de los perros”

13/04/2014
Escenaris

Bitò Produccions produeix l’espectacle inaugural del programa d’actes del tri-centenari de Barcelona i del Born Carntre Cultural

08/07/2013

Temporada Alta programa 4 espectacles familiars i per a tota la família aquest desembre

Gran reserva, Mon petit souvenir, Acróbata y Arlequín i El meravellós viatge de la Lea

Redacció.- Amb l’objectiu de fer arribar les arts escèniques a grans i petits, Temporada Alta continua programant espectacles familiars i per a tots els públics, alguns d’ells estrenes absolutes o que es veuran per primera vegada a Catalunya. Aquest desembre la programació del festival inclou 4 propostes diferents: Un repàs dels millors moments de Rhum […]