Edició 4.751 (des del 27/09/2007)
Edició 4.751 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 15 juny 2019

Es presenta el llibre Camí de ronda, el nou volum de la col·lecció «Josep Pla», escrit per Jordi Arbonès, Nif

Un relat on l’autor fa un recorregut personal i vital dels seus anys de joventut

Redacció.- Camí de ronda, sota aquest suggeridor títol, l’autor fa un recorregut bastit de càpsules narratives que construeixen un paisatge generacional. Nif hi convoca la seva memòria per confegir un mapa sensible, a vegades èpic i a vegades quotidià, que va de Calella a Girona però també per molts confins del món, per paratges d’Àsia, Amèrica del Sud o Europa.

L’acte ha estat encapçalat per Albert Piñeira, vicepresident segon en funcions de la Diputació de Girona; per Joan Lluís-Lluís, director de la col·lecció; per Lluis Muntada, escriptor i per Jordi Arbonès, autor del llibre.

Ell mateix Nif explica a la introducció del llibre que hi ha estès «un munt de peces de totes mides i colors per refer vivències i imatges que han comportat experiències transformadores com senzilles apreciacions de la vida». Es tracta d’una guia de l’anar fent pel pendís dels anys seixanta, amarada de música, d’alcohol, de fums i d’aromes de cuina; d’una trama en la qual s’entrecreuen l’amor, l’amistat, la decepció i els riscos quotidians que, fruit de l’observació, acaben provocant que un cuiner es converteixi en escriptor.

El llibre està dividit en tres parts i es construeix a base de capítols amb títols d’una sola paraula que al·ludeixen als moments personals de l’autor: Stone, ocupes, Sirius, nina, foc, retalls, Canadell, ronda, resar, etc.

Nif explica que aposta per la narrativa i utilitza l’ànsia de cronista per acostar la mirada d’algú que cada vegada està més seduït per la necessitat de conèixer com està fet el món.

Jordi Arbonès, Nif, va néixer l’any 1956 a Calella de Palafrugell. Ha estat cuiner abans que escriptor. Ha publicat llibres de narracions com Miratges, Cresta, La Junta de la Cloaka FM, Carn a les bèsties, Ruleta dolça i No era la meva lletra; les novel·les L’agulla de plata, L’escala de Richter, Matèria fràgil, Àngels caiguts i Boira negra a Barcelona, i els llibres d’assaig L’Empordà, terra de pas, La Catalunya residual i Girona. Ha escrit les obres de teatre El senyor Napis, Klaus i Mortimer, L’imperdonable redemptor, La mosca del vinagre, Stricto sensu, Fes-m’ho tot i Liquidació total, i també els llibres Temps interessants i 1001 curiositats de la Costa Brava. Ha publicat articles al diari digital El Dimoni de Santa Eugènia de Ter, a Nou Diari, El Punt, Presència, El Temps, Ara i La Vanguardia. Ha treballat de guionista documental a TV3 i a IB3, i actualment col·labora al Diari de Girona i a la Revista de Girona.
 
La col·lecció  «Josep Pla». La col·lecció «Josep Pla» es va crear l’any 1986 amb l’objectiu de constituir una biblioteca de treballs literaris i periodístics d’autors gironins en format d’antologies i assaigs. Camí de ronda, de Nif, és el volum número quaranta-quatre de la col·lecció. Al llarg de tots aquests números publicats, hi ha tres etapes diferenciades: un primer període, comprès entre els anys 1986-2008, en què es publiquen vint-i-un títols; una segona etapa, iniciada l’any 2008 amb el nomenament de Lluís Muntada com a director i la creació d’un consell extern d’assessorament, en la qual s’editen vint títols més, i una tercera etapa, que comença amb el nomenament de Joan-Lluís Lluís com a director i amb un nou disseny de la portada i un nou logotip.

 

DiputacióJordi Arbonèsjosep plaNif

Exposicions

El boom de la publicitat. Reclams de llauna, cartró i rajola. 1890-1950

08/02/2019
Escenaris

Amaia actuarà a Temporada Alta en la gira de presentació del seu primer disc, Pero No Pasa Nada

29/06/2019

Comèdia romàntica alemanya dirigida i protagonitzada per Til Schweiger

29/04/2009
Lletres

La Setmana del Llibre en Català tanca la 36a edició amb un èxit de participació d’expositors i de públic

17/09/2018

Es celebra el 10è aniversari de Les Nits del Coro de Sarrià de Ter

Amb les artistes Marina García i Ana Yanini, amb un fragment de “Sed o no sed”, un exercici de clown i teatre gestual

Redacció.- El proper dijous 1 d’octubre a les 21:30 h es celebra una funció especial per commemorar el desè aniversari de l’inici de la programació de cafè teatre a Sarrià de Ter “Les Nits del Coro”. La celebració, prevista per al mes de maig i posposada per les restriccions de la COVID, comptarà amb la […]