Edició 4.773 (des del 27/09/2007)
Edició 4.773 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 13 març 2020

Els premis Cactus presenten l’edició 2020

11 artistes de diferents estils i la joeria Grau de Lloret seràn els encarregats de donar valor al guardó dissenyat per Pep Farrés

Redacció.- Els Premis Cactus, als millors projectes de màrqueting, comunicació i noves tecnologies de Catalunya i Catalunya Nord, organitzats per l’Associació Premis Cactus, han presentat la seva edició 2020 i arriben més forts que mai.

Therese Jamaa, guanyadora d’enguany de la categoria GRAN CACTUS 2020 vindrà a recollir el guardó dissenyat per Pep Farrés i personalitzat per la Joiera Grau a la gala que tindrà lloc al Teatre Municipal de Girona el proper 6 de Maig i serà presentada com en totes les edicions anteriors pel periodista i escriptor Martí Gironell.

Escollida per la junta dels Premis Cactus, per el seu suport a la gran difusió del coneixement digital i l’ús del big data per fins socials, mostra el seu entusiasme per a millorar la vida de les persones a través de la tecnología. El seu equip organitza el programa mSchools per portar la tecnologia mòbil i digital a les aules de Catalunya i és ambaixadora de la iniciativa The Collider, de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, per impulsar la innovació. Jamaa ha estat guardonada per la Generalitat de Catalunya amb el Premi Dona TIC en la categoria Divulgadora així com el Premi Fidem com a dona referent en el món de l’empresa, a més de rebre la Medalla d’Or de la Creu Roja per la labor social de GSMA en l’ús de la tecnología. GSMA també organitza YoMo, l’esdeveniment per a fomentar les carreres STEAM en els joves en el marc del Mobile World Congress Barcelona, així com el programa Women4Tech per a reduir la bretxa de gènere en el sector tecnològic.

La presidenta de l’Associació Premis Cactus, Anna Carbonell, ha destacat que aconseguir que Therese Jamaa vingui a recollir el premi és un honor tant per a la organització que porta anys treballant per a enaltir el talent del territori amb aquesta gala anual, com per la pròpia ciutat de Girona.

A banda d’aquesta, s’han presentat altres novetats a la roda de Premsa com que les inscripcions estaran obertes fins el dia 1 d’abril a la web dels Premis Cactus i que entre els membres del jurat nous d’enguany hi haurà: Igone Bartomeu, gerent de Public Affairs, Comunicació i Sostenibilitat del Area Est de Coca-Cola European Partners, Andreu Veà, pioner d’internet i guanyador del Gran Cactus 2019, Pierre Roca, director de l’Idem i president de Pole Action Media, Carmen Ortega Monasterio, PR Manager en Cooltra Motos, i altres que repeteixen com Joaquim Salvi, rector de la Universitat de Girona, Gina Tost, Jose Luis Casal, Albert Alemany, Albano Sanchez-Ossorio, Pitu Sabadi, Elisabet Galobardes, Gemma Oliver, Natalia Planas, Jose Luís Albancens o Didac Lee. A banda, la imatge gràfica d’aquesta edició així com l’anterior és fruit d’una col•laboració amb l’Escola d’Art d’Olot.

Lorena Rodriguez, vicepresidenta de l’Associació Premis Cactus ha desvetllat els noms dels artistes que personalitzaran els guardons: Joieria Grau, Jant Ares, Bre Barcelona, Hugo Castro conegut a les xarxes socials com a Sheiku, Martine Coupead, Jordi Gich, Roser Martinez, Lidia Masllorens, Leonor Mateu, Josep Pozo, Helena Prat i Oliver Vegas, més conegut a les xarxes socials com @ovunno i guanyador del premi a Instagramer de l’any en l’edició passada.

Pel que fa a la gala comptarà de nou amb l’escenografia creada per Contorns, l’estudi d’arquitectura i interiorisme saludable i sostenible, amb la col·laboració de La Revolta Design Mobiles i Albert Candela; així com amb la Black Music Big Band la primera big band escola de les comarques gironines especialitzada en el que s’anomena música negre.

A diferencia d’altres anys aquest any només s’ha presentat el teaser de l’espot dels Premis Cactus 2020 creat per Cybele Buffile i que veurà la llum a mitjans d’abril a les xarxes socials dels premis cactus. Cybele Buffile, videocàmera i actriu juntament amb Núria Alemany de l’empresa Las Cosas Por Su Nombre, han treballat la idea original buscant l’essència dels premis i alhora, la surrealitat del món de la comunicació.

La Diputació de Girona torna a col.laborar amb els premis i el diputat de noves tecnologíes Jordi Xargay destaca que des de la Diputació es continuarà contribuint per a que els premis vagin creixent i continui amb xifres d’èxit com en anteriors edicions.

La Regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, també ha manifestat el desig que aquesta gala i aquests premis es quedin a la ciutat per molts anys més perquè fan de Girona la capital de la promoció en comunicació, màrqueting i les noves tecnologies del país.

Aquesta d’avui només ha sigut la primera de les presentacions que es faran dels Premis Cactus ja que el proper 19 de març es presentarà el projecte i les novetats d’enguany a Perpinyà per a la Catalunya Nord. També està prevista una jornada amb la Universitat de Girona i una presentació a Barcelona.

Therese Jamaa

Therese Jamaa, nascuda a Beirut, és una professional que compta amb una dilatada experiència en el sector de la tecnologia. Actualment és la General Manager a GSMA i responsable del projecte Mobile World Capital Barcelona. GSMA és l’associació que representa a més de 750 operadores mòbils i prop de 400 empreses de l’ampli ecosistema mòbil i és coneguda per ser la organitzadora de l’esdeveniment més important de la industria mòbil com és el MWC Barcelona.

CactuspremisPremis Cactus

Cinema

Quim Gutiérrez i Imanol Arias porten “Anacleto: Agente Secreto” a la gran pantalla

04/09/2015
Música

Ebri Knight s’acomiada de la gira de La palla va cara estrenant un nou videoclip

28/12/2013
Música

L’Espai Marfà presenta en públic els grups participants de les iniciatives de suport a la creació

19/01/2016
Música

Afrocanya arriba a Barcelona

20/07/2012

El poeta, narrador i dramaturg Enric Casasses és reconegut amb el 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Marcel Mauri: “La cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure”

Redacció.-  El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que “la cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure” davant la repressió d’un Estat que persegueix els ciutadans per les seves idees. Ho ha dit en l’acte d’entrega del 52è Premi d’Honor de les Lletres […]