Edició 4.749 (des del 27/09/2007)
Edició 4.749 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 15 novembre 2015

Pre-estrena de “Sonata per a violencel” a Tarragona

El llargmetratge, dirigit per Anna M. Bofarull i rodat en gran part al Camp de Tarragona, es projectarà el dimarts 17 de novembre als cinemes OCine Gavarres

El llargmetratge “Sonata per a violencel” –que compta amb la participació de Televisió de Catalunya i de l’Institut Català de les Empreses Culturals – es projectarà per primer cop a Tarragona el proper dimarts 17 de novembre als cinemes OCine Gavarres. La projecció tindrà lloc a les 20 h, amb la presentació de la seva directora i guionista, Anna M. Bofarull, i amb un col·loqui posterior amb Jaume Descarrega, president de la delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC). 

“Sonata per a violencel” explica la història de la Júlia, una reconeguda violoncel·lista que viu completament entregada a la seva música. Atractiva i elegant, la Júlia no deixa passar l’ocasió de gaudir d’un sopar amb els seus amics o del sexe esporàdic amb algun jove amant. Tot i així, un exabrupte li farà replantejar la seva vida. Després d’anys d’esporàdics dolors, la Júlia rep definitivament un diagnòstic: fibromiàlgia, una malaltia crònica sense causa coneguda. Amb el pas dels dies, la lluita de la Júlia per tal de seguir tocant es convertirà en un combat amb el seu propi cos. 

El rodatge de “Sonata per a violencel” va tenir lloc els mesos de febrer i març del 2014 a diferents localitzacions catalanes, majoritàriament a Tarragona i el seu entorn i va comptar amb nombrosos tècnics de la ciutat. 

La pel·lícula ha dut a terme fins ara un important recorregut per festivals de cinema, tant nacionals com internacionals, on destaquen l’estrena el passat mes d’abril al Festival de Málaga, al FIC-CAT de Roda de Barà, al World Premieres Film Festival de Filipines o al Montréal World Film Festival (Canadà), entre d’altres. La pel·lícula arribarà a les sales comercials el proper divendres 20 de novembre, en versió original catalana. 

“Sonata per a violencel” és la primera pel·lícula que, en el panorama cinematogràfic internacional, aborda de forma directa una malaltia com la fibromiàlgia, caracteritzada pel dolor crònic, una problemàtica que afecta a més del 3% de la població mundial, majoritàriament dones. “El dolor de la Júlia em resulta molt conegut, ja que la meva mare pateix fibromiàlgia pràcticament des que vaig néixer, cada moment que he viscut amb ella, cada record, està matisat pel dolor i aquesta malaltia”, afirma la directora. En aquest procés hem comptat amb el suport i assessoria de l’ACAF (Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia) i amb la col·laboració de més de cent micro-mecenes. 

La música és l’altre pol fonamental de “Sonata per a violencel”. “Per a mi era fonamental entendre el procés creatiu i vital d’una violoncel·lista, mostrar com per a la Júlia la música és més que unes simples notes, ella viu la música en el seu interior”, comenta l’Anna M. Bofarull, que ha treballat amb el compositor Gerard Pastor ja des de l’escriptura del guió. Per a la gravació de la banda sonora, la pel·lícula ha comptat amb la brillant participació del cèlebre violoncel·lista Lluís Claret. A més a més, la Montse Germán i en Jan Cornet han hagut d’aprendre a tocar el violoncel durant els 6 mesos previs al rodatge de la pel·lícula. 

“Sonata per a violencel” és el primer llargmetratge de ficció d’Anna M. Bofarull. Llicenciada en Humanitats i titulada en Direcció Cinematogràfica, el 2009 estrena el seu primer llargmetratge documental, “Notes al peu”, premiat al Festival Internacional de Cinema de Reykjavik. El 2011 estrena “Hammada”, documental projectat als festivals de Montréal, São Paulo, Thessaloniki, Dubai, Las Palmas, i Toulouse, entre altres.

Anna M. Bofarullllargmetratgesonata per a violenceltarragona

Cinema

Jack Nicholson es deixa veure a la comèdia romàntica de torn ¿Cómo sabes si…?,

27/01/2011 01:22
Arts

El Museu Nacional dedica una Nit a Joan Colom

01/02/2014

El premi Zirkòlika de Circ augmenta la dotació i arriba als 16.000 euros

24/09/2015
ExposicionsMúsica

L’OBC reinterpreta l’últim disc de David Bowie, Blackstar, en un concert extraordinari a L’Auditori de Barcelona

11/07/2017

Bòlit presenta el catàleg ‘El jo i l’altre. El primer septeni’ de Pep Aymerich & Jordi Esteban

Un recull de propostes que han anat creant al llarg dels darrers anys

Redacció.- La presentació ha anat a càrrec de Carme Sais, Clara Garí, Roger Ferrer, Pep Aymerich i Jordi Esteban. EL JO I L’ALTRE és el nom genèric que engloba el conjunt de propostes que duen a terme el duet d’artistes plàstics format per Pep Aymerich & Jordi Esteban. El catàleg ‘Primer Septenni’ recull de les […]