Edició 4.665 (des del 27/09/2007)
Edició 4.665 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 14 abril 2015

Perpinyà oferta un Màster online en turisme cultural als estudiants catalans

El programa de formació obre preinscripcions el 15 d'abril i disposa d'un nombre limitat de places

La Universitat de Perpinyà Via Domitia conjuntament amb les universitats de les Illes Balears, Andorra, París VI i l’Institut de Ciències Polítiques de Tolosa posen en marxa el Màster MIRO en turisme cultural.

Aquest màster internacional té com a objectiu qualificar futurs professionals i investigadors en l’àmbit del turisme cultural mitjançant la formació en línia multilingüe –francès, castellà i català amb traducció a l’anglès–, i oferint tres títols, un de francès, un altre d’espanyol i un altre d’andorrà.

El Màster MIRO és una formació innovadora que proposa una oferta de formació que, preveient els canvis del sector turístic, contribueix a definir els futurs estàndards internacionals del turisme cultural. Els 120 crèdits (ECTS) que conformen el programa busquen proporcionar una base de coneixements comuns al voltant del turisme i proposa tres grans àmbits d’especialització: l’e-turisme, l’estudi de les polítiques dels públics i la valorització dels patrimonis. Les competències i els coneixements que s’hi imparteixen estan avalades per diferents actors socioeconòmics que van participar en la identificació i definició del temari.

Els continguts del Màster MIRO combinen els models turístics de França, líder mundial en nombre de visitants, i el de l’Estat Espanyol, que és líder en beneficis econòmics deixats pel turisme.

El turisme cultural un sector en creixement a l’euroregió Pirineu Mediterrània
El Màster MIRO neix en una àrea definida per Barcelona, Tolosa, Montpeller, que inclou ciutats com Perpinyà, Girona, Palma de Mallorca i Carcasona. Aquesta regió del sud d’Europa és un motor econòmic i atractiu turístic a nivell mundial, amb 700 museus, 350 rutes turístiques i 12 llocs UNESCO que rep cada any prop de 35 milions de visitants estrangers.

El programa MIRO
El programa MIRO, amb un pressupost de 5,5 milions d’euros (2012-2019), està finançat per l’Agència Nacional de la Recerca francesa (ANR) sota els auspicis de les Iniciatives d’Excel·lència en Formacions Innovadores (IDEFI). La convocatòria de projectes IDEFI es va llançar la tardor de 2011 per donar suport a projectes emblemàtics i innovadors a l’àmbit de l’ensenyament superior francès.

> Informació complementàriaMúsica

Nando Caballero presenta el seu primer treball en català, ‘Vuit dissabtes d’hivern’

10/05/2011 05:09
Escenaris

Torna Silenciados al Teatre del Raval

31/05/2010
Música

La XVII edició de Barnasants començarà amb Sanjosex

12/11/2011
Escenaris

‘La Capitana’ de Ramon Oller al TNC

02/10/2013

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona-FITAG arriba a les vint edicions

Es celebrarà del 25 al 29 d’agost

Redacció.- El FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) es portarà a terme del 25 al 29 d’agost i aquest 2020 arribarà a les vint edicions. Per tant, el festival d’enguany serà una celebració, tant teatral com per a la ciutat i els seus actors i actrius amateurs. Una de les activitats programades en […]