Edició 4.671 (des del 27/09/2007)
Edició 4.671 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 20 novembre 2019

Pepa Plana i Noël Olivé reivindiquen a Veus que no veus la versió femenina dels clàssics de pallassos

Torna el musical que Manu Guix i Àngel Llàcer han construït a partir de l’obra de Saint-Exupéry, El Petit Príncep

Redacció.- Temporada alta acull aquest dissabte 23 de novembre Veus que no veus, l’espectacle en el que Pepa Plana i Noël Olivé es convertiran en la pallassa Augusta i la pallassa Blanca, que interpreten una versió femenina dels números clàssics de clowns fins ara protagonitzats majoritàriament per homes. Les dues artistes pujaran a l’escenari del Teatre de Bescanó per trastocar la tradició del clown amb un espectacle per adults en què volen evidenciar la dificultat de ser visibles com a dones.

L’humor i la poesia són les eines amb què aporten la visió crítica i feminista de l’obra, dirigida per Joan Arqué. La Cia Pepa Plana sempre ha reivindicat la figura de la pallassa. Ara, presenta els números circenses més clàssics. Com canvien i quin significat prenen quan es juguen des de dues pallasses en comptes de dos pallassos? Es tracta de riure? Amb Veus que no veus volen evidenciar les veus femenines que no s’han vist, i també explicitar-ne sobre l’escenari veus referents per a elles. “Amb aquesta aventura volem ser vistes, si ens veus és perquè hi som, i fer visible la dificultat que tenim, en femení, en l’art escènic, de ser visibles”, explica Plana, Premi Nacional de Cultura de la Generalitat l’any 2014. Olivé, actriu fins ara de teatre, cinema i televisió, ha reconegut que no podien obviar el feminisme “inherent” que viuen dia a dia.

I també aquest cap de setmana torna el musical que Manu Guix Àngel Llàcer han construït a partir de l’obra de Saint-Exupéry, El Petit Príncep, un espectacle premiat i aplaudit per més de 200.000 espectadors des de la seva estrena el 2014.

Àngel Llàcer i Manu Guix van agafar aquest personatge i van imaginar un musical amb una gran posada en escena i cançons de nova creació. Un èxit que els darrers anys ja va poder veure el públic gironí i que ara torna amb tres funcions a l’Auditori de Girona, el dissabte 23 de novembre.

angel llacerEl petit príncepFestival Temporada Altamanu guixNoël OlivéPepa Planatemporada alta

Cinema

Quart lliurament de l’exitosa nissaga ‘Misión imposible’

15/12/2011
Música

Penúltim cap de setmana del Black Music Festival

06/04/2011
Música

El Festival Strenes de Girona ha tancat la seva tercera edició amb un gran èxit de convocatòria

27/04/2015
Tendències

Concurs de Maquetes Sona9

07/10/2009

Dalí: “el surrealisme soc jo!” Paisatges fora del temps, l’exposició de la reobertura

El Teatre-Museu Dalí mostra juntes per primera vegada dotze obres de l’època surrealista

Redacció.- El Teatre-Museu Dalí reobrirà aquest dissabte les seves portes després de 4 mesos de tancament a causa de la pandèmia. Ho farà amb una nova exposició temporal, Dalí: el surrealisme soc jo!” Paisatges fora del temps, que reuneix dotze obres de l’època surrealista juntes per primera vegada. Han presentat l’exposició, Montse Aguer, directora dels […]