Edició 4.344 (des del 27/09/2007)
Edició 4.344 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 15 octubre 2014

Palafrugell acollirà el 1r Congrés d’Havaneres organitzat per la Fundació Ernest Morató

Un espai de trobada on parlar dels drets i deures dels músics, donar a conèixer en profunditat el fons documental i els treballs que ha realitzat la Fundació

Amb motiu de la celebració dels 20 anys de la Fundació Ernest Morató, el dia 18 d’octubre de 2014, tindrà lloc, al Museu del Suro de Palafrugell, el primer Congrés d’Havaneres, un espai de trobada on parlar dels drets i deures dels músics, donar a conèixer en profunditat el fons documental i els treballs que ha realitzat la Fundació fins ara i per plantejar objectius de cara al futur.

Aquest congrés està dividit en dues parts. La primera, de tall més tècnic, comptarà amb la participació de professionals de l’SGAE, AIE, FEMA i MUSICAT, on es donarà la informació més completa sobre drets d’autors i intèrprets, obligacions contractuals i amb la seguretat social i, en general, informació relacionada amb totes aquelles qüestions i inquietuds relacionades amb el món de l’havanera.

La segona part del congrés, sota el títol “Mirant al futur”, té com objectiu mostrar la tasca realitzada durant aquests vint anys per la Fundació Ernest Morató i posteriorment poder definir i/o orientar el camí de les havaneres a través de diferents punts de vista. Es comptarà amb les intervencions d’Enric Frigola (periodista), Joan Martínez Colàs (compositor i director d’orquestra) i Aurelio Martínez (del Patronato de Habaneras de Torrevieja).

Segons el President de la Fundació Ernest Morató, Antoni Mas, aquest primer congrés ha de servir per “refermar la consideració de les havaneres com a part important del nostre patrimoni cultural i reivindicar el seu reconeixement institucional, públic i social”. Al mateix temps, també ha de “fomentar la relació i col·laboració entre les diferents entitats dedicades a la promoció i difusió de les havaneres”.

> Informació complementària

congrésFundació Ernest Moratóhavanerespalafrugell

Cinema

Sitges reuneix el conte d’horror de Pascal Laugier i el thriller bèl·lic de Daniel Calparsoro

11/10/2012

Reuneix una gran quantitat d’aclamats autors com: Scarlett Johansson, Tom Holland, Chris Pratt, Chris Hemsworth i Robert Downey Jr

27/04/2018 02'23''
Tendències

Entrevista a Lola Puig, impulsora de la iniciativa

30/11/2008 5:45''
Exposicions

Presentació mundial al Teatre-Museu Dalí de Fantasia i Fantasia 2000 de Disney en Blu-ray

05/11/2010