Edició 4.750 (des del 27/09/2007)
Edició 4.750 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 8 novembre 2013

Oskaras Koršunovas torna per tercer any consecutiu a Temporada Alta amb el seu nou muntatge Dugne

Es una adaptació d’Els baixos fons del novel·lista rus Maksim Gorki

Després de dos anys consecutius al Temporada Alta, el director lituà Oskaras Koršunovas torna enguany amb Dugne, una adaptació d’Els baixos fons del novel·lista rus Maksim Gorki que es podrà veure per primer cop a l’Estat espanyol el dissabte 9 de novembre a El Canal. Koršunovas, amb aquest muntatge, demana al públic que s’oblidi de la sang i dels crits i es prepari per a una experiència molt més intensa eliminant les fronteres entre actors i el públic.

Després del Hamlet que ens va portar l’any passat (Hamletas) i Miranda (Temporada Alta 2011), Koršunovas, tot un referent del festival, provoca en aquest muntatge una confrontació gairebé inevitable entre els actors i els espectadors. Tot queda obert. Qualsevol artifici (la reconstrucció escenogràfica de l’època o la il·luminació) impedirien desplegar tota la humanitat que Gorki reflecteix en l’obra, una idea que va sorgir quan el creador bàltic treballava en Hamletas.

Gorki, polític identificat amb el moviment revolucionari soviètic, va escriure la novel·la el 1902, en l’època tsarista, i més d’un segle després la peça continua sent un bon retrat de les classes socials més desafavorides. Un text al qual Koršunovas dóna sentit a través de la construcció dels personatges mitjançant la pròpia experiència dels actors. L’interessant no és tant el resultat de l’experiment com l’experiment en si: com els actors copsen la peça de Gorki sense deixar de ser ells mateixos. Deia Stanislavski que “el teatre comença als vestuaris”: a Dugne, Koršunovas duu el mètode un pas més enllà i els actors, desmaquillats, viuran en la pròpia pell el drama de la pobresa, en una nova crítica sociopolítica sense filtres ni contemplacions.

 

 Cinema

Basada en fets reals

20/10/2017 1:50"
Música

Festival IN-SOMNI Girona, arriba la 10ª edició!

26/04/2013
Lletres

El grup “IONE&LAURA” format per Ione Jordà i Laura Galera de Banyoles guanya el premi literari Ficcions

28/04/2015
ArtsEscenaris

FiraTàrrega estrena un nou pol de programació dedicat a l’entreteniment

20/07/2014

Es celebra el 10è aniversari de Les Nits del Coro de Sarrià de Ter

Amb les artistes Marina García i Ana Yanini, amb un fragment de “Sed o no sed”, un exercici de clown i teatre gestual

Redacció.- El proper dijous 1 d’octubre a les 21:30 h es celebra una funció especial per commemorar el desè aniversari de l’inici de la programació de cafè teatre a Sarrià de Ter “Les Nits del Coro”. La celebració, prevista per al mes de maig i posposada per les restriccions de la COVID, comptarà amb la […]