Edició 4.664 (des del 27/09/2007)
Edició 4.664 (des del 27/09/2007)

Unió Europea

Josep Aracil Opinador digital 05/12/17

A la Unió Europea (UE) li pot passar el mateix que a la Unió de Repúbliques Soviètiques (URSS), que un excés de burocràcia i maquinària organitzativa, excessivament gran i complexa la converteixi en inviable. El seu plantejament, obeeix a sistemes d’organització territorial basats amb plantejaments federals obsolets, propis de segles passats, amb estructures jeràrquiques dels seus actuals estats-nació, que atempten contra els creixents desitjos de llibertat dels seus pobles i regions, que configuren els seus diferents territoris.

Territoris, que més aviat o més tard, acabaren configurant la Europa dels Pobles, amb una estructura territorial organitzada en xarxa, que permeti establir relacions entre ells, respectant en tot moment, el manteniment de la seva autosuficiència i autonomia territorial en entorns interrelacionats de forma global en xarxa, molt respectuosos amb les llibertats individuals dels seus membres.

El creixent progrés del concepte de llibertat, estretament relacionat amb el saber més, converteix en imparable la creació d’organitzacions territorials en xarxa, com les més adequades, en les actuals preses de consciència de la realitat que ens envolta i ens configura.

Organitzacions, quina construcció, cal considerar com un projecte històric inacabat en marxa, de caràcter universal, desenvolupat pel propis territoris, que en la mesura que escriuen la seva pròpia història, aquesta a la vegada els configura, com a membres d’una societat, d’una època, d’una civilització.

digitaleuropaJosep Artacailopinió

Més opinions de Josep Aracil


Aquest dissabte comença el festival Strenes

Es realitzarà del 4 al 19 de juliol a l'Auditori

Redacció.- El Festival Strenes de Girona obre per fi les portes aquest dissabte amb un concert únic que pràcticament ha exhaurit les entrades. Serà l’homenatge al clàssic “Unplugged de Nirvana” que enguany celebra 25 anys. Tancarà el primer cap de setmana Sopa de Cabra, que ja ha penjat el cartell de “No queden entrades” en […]