Edició 4.776 (des del 27/09/2007)
Edició 4.776 (des del 27/09/2007)

Un repte i una necessitat: el Campus de la Comunicació de la UdG

Lluís Costa Professor Titular / Departament de Filologia i Comunicació de la UdG 07/04/14

La Universitat de Girona està immersa en un projecte de gran abast: la construcció del Campus de la Comunicació. Aquest projecte és l’aposta estratègica de la Universitat de Girona per ordenar la docència i la recerca en l’àmbit de la Comunicació de la UdG, per aglutinar els sectors de la Comunicació de la societat gironina i per fer-se visible, a nivell nacional i internacional.

El Campus de la Comunicació de la Universitat de Girona aspira a esdevenir un referent en investigació i formació en tots aquells àmbits que tinguin la Comunicació com a element central, en particular en entorns i ambients de proximitat, però amb un enfocament internacional i multidisciplinari, amb la finalitat de contribuir al a millora de la comunicació. És fonamental que el Campus lideri i coordini el conjunt d’organismes i entitats que tenen a principal línia d’activitat, de manera directa o indirecta, en la Comunicació amb objectius com:

-Ser referent nacional i internacional a partir del qual atraure talent i projectar-se internacionalment.

-Contribuir al desenvolupament del territori, més enllà dels límits fronterers.

-Buscar les màximes sinergies entre la Universitat i la societat, i en especial les indústries de la Comunicació.

-Exercir de centre impulsor per a la resta dels elements socioeconòmics relacionats amb la Comunicació.

-Generar, transferir i difondre coneixement sobre la Comunicació amb marcat caràcter transversal i multidisciplinari.

-Establir acords de col·laboració en docència i recerca amb institucions universitàries i no universitàries a escala europea i americana.

-Impulsar xarxes internacionals de coneixement, ampliant les actuals en relació amb la Comunicació.

-Atraure estudiants d’alt perfil acadèmic dels diferents nivells del sistema educatiu per formar-se i implicar-se en àmbits de coneixement directament implicats en la Comunicació.

-Implicar els nombrosos agents relacionats amb la Comunicació de l’entorn de Girona en el desenvolupament, transferència, aplicació i difusió del coneixement.

-Atraure talent docent i investigador al voltant del coneixement de la Comunicació.

-Oferir un entorn de campus i de vida universitària atractiu per les persones i l’entorn social, integrador i amb un alt nivell de qualitat de vida que ofereix Girona, els seus campus i el seu entorn.

Considerem, doncs, que el Campus de la Comunicació de la UdG ha de ser l’instrument bàsic per desenvolupar el projecte d’ordenament de la docència i la recerca en l’àmbit de la Comunicació universitària a Girona. Com a responsable del projecte, per encàrrec del rector, us convido a participar-hi i a fer les vostres aportacions. El Campus ha de propiciar l’art de la cooperació i combatre l’aïllament.

 Més opinions de Lluís Costa


Bòlit presenta Otro modo de hacer juegos con las manos amb Anna Dot i Alba Sanmartí

Dues performances de la seva participació dins el projecte de comissariat Obres els dipòsits

Redacció.- Aquest dissabte 24 d’octubre a les 19.30h i les 20.30h al Bòlit_StNicolau tindran lloc les dues performances amb que les artistes Anna Dot i Alba Sanmartí presentaran Otro modo de hacer juegos con las manos la seva participació dins el projecte de comissariat Obres els dipòsits de Frederic Montornés. Obres els dipòsits és el títol […]