Edició 4.869 (des del 27/09/2007)
Edició 4.869 (des del 27/09/2007)
toni iglésies

La cultura, la identitat nacional d’un país

Toni Iglésies Trias Comunicador i publicitari 16/09/15

Un país, una nació, la formen les persones, la seva llengua, la seva educació, la seva gent i les seves maneres d’expressar-se originen i fan que realment hi hagi una identitat nacional.

El sector cultural a Catalunya dona feina a 157.000 persones de forma directa, representa prop del 6% del PIB (el turisme per posar un cas el 12%), i mou uns 11.000 milions d’euros a l’any. Unes dades econòmiques, que evidentment no són del tot reals, perquè en la nostra societat, i sobretot en aquest sector, el treball i la contractació en negre són del més habitual. Per tant podem dir que totes aquestes dades es poden incrementar entre un 35 i 50% i no ens equivocaríem gaire.

La precarietat en la contractació, provoca que els nostres creadors no es puguin dedicar plenament a l’exercici de la seva professió, imagineu-vos, que els músics, pintors, creadors, etc, poguessin dedicar la totalitat de la seva jornada a la creativitat, a potenciar el talent de la seva activitat; quina cultura en majúscules tindria el país? ja que anant de la manera que anem deu ni dó el nivell cultural que tenim. I com augmentarien els ingressos de les arques públiques si es paguessin tots els impostos: un IVA just, un model de contractació d’artista intermitent, unes quotes de seguretat social i d’autònoms segons l’activitat real, facturació puntual per activitat incloent-hi la Seguretat Social i l’IRPF. En resum, posant mesures amigables i fent “aflorir” els diners i no penalitzant a l’artista, si no acompanyant-lo.

Una aposta ferma per aquest sector, farà que la CULTURA reneixi desprès del càstig que ha rebut durant aquests anys de crisis. Aquest sector necessita que el nou model de país potencii encara més la cultura, el talent, la creativitat i el coneixement. Només d’aquesta manera farem que Catalunya sigui un país viu i just.

culturaimpostosnaciópaís

Més opinions de Toni Iglésies Trias


El bon policia, la desconeguda comèdia de Santiago Rusiñol, arriba a El Maldà

Els actors Ricard Farré i Arnau Puig han adaptat el text i han creat una dramatúrgia pròpia

Redacció.- El 9 de febrer arriba a El Maldà l’estrena d’El Bon Policia, una adaptació de Ricard Farré i Arnau Puig de la comèdia de Santiago Rusiñol. De fet, una de les comèdies més desconegudes de l’autor. Una obra molt poc representada i que en la seva estrena al Teatre Romea el 10 de novembre […]