Edició 4.771 (des del 27/09/2007)
Edició 4.771 (des del 27/09/2007)

Joventut nativa digital

Josep Aracil Opinador digital 21/07/17

Passat l’1-O, s’hagi fet o no el referèndum d’autodeterminació, o sigui quin sigui el seu resultat en cas afirmatiu, la societat civil catalana es trobarà en la situació de plantejar-se, en condicions més o menys favorables, la construcció d’una Catalunya segle XXI. En uns moments de transició d’una societat, en la que el que hi ha no serveix i el que ha de venir és desconegut, des del moviment per a una ciutadania activa, caldria ser optimistes i proactius, i començar, ja d’antuvi, a fer propostes entenedores i viables sobre el que es podria fer. Un canvi cultural que fes possible la creació d’una nova societat, en la que les noves generacions, continuïn vivent en condicions vitals millors que les actuals, com històricament sempre ha succeït.

El motor d’aquest canvi cultural, hauria de ser propulsat per una regenerada societat civil, que recuperant de nou els valor dels besavis, els de l’esforç, el treball, l’ajuda mútua, la innovació i la creativitat, entre d’altres, aposti per la vida local 24 hores, incloent-hi el treball. L’energia per alimentar aquest motor, hauria de ser proporcionada per un portal interactiu d’àmbit municipal, per a la transformació digital, que fes possible, mitjançant l’ús d’smartphone, posar a l’abast de la ciutadania, els components d’una societat del coneixement: informació, comunicació, relació, debat, gestió, acció, entre d’altres. La joventut nativa digital és la mes preparada per a la creació d’aquest portal interactiu.
(Vegeu: www.portalpremia.net/cartells/esquemaportal.pdf)Més opinions de Josep Aracil


La Fira Mediterrània tanca la 23a edició posant l’accent en una cultura en viu segura i essencial

La Fira ha posat en contacte un total de 1.195 professionals de 670 entitats amb els artistes i companyies programats

Redacció.- Acaba la 23a Fira Mediterrània de Manresa, la segona sota la direcció artística de Jordi Fosas, que tot i veure’s condicionada per la Covid-19 no ha renunciat a oferir una programació d’alta qualitat integrada per 46 propostes que parteixen de l’arrel i la cultura popular i tradicional com a motor creatiu. Des que es va […]