Edició 4.814 (des del 27/09/2007)
Edició 4.814 (des del 27/09/2007)

Internet evoluciona hibridant-se

Francesc Grau Consultor de comunicació digital 16.01.14

Des que Internet va fer el gran salt cap a “lo social” al llarg de la primera meitat dels anys 2000 amb l’arribada de la Web 2.0, ha passat ja diverses etapes evolutives. Després d’una primera eclosió de tecnologies d’extrema novetat (blogs, micro-blogs, wikis i xarxes socials) va arribar la verticalització per continguts (Youtube, Flickr..) per desembocar a la verticalització per interès de les relacions amb les xarxes socials generalistes i espais socials només sobre continguts específics.

Avui disposem d’un stock inacabable d’eines i llocs web per a treballar, compartir i relacionar-nos amb qualsevol individu mini-digitalitzat del planeta (només cal un smartphone a la mà amb una cuota mínima de prepagament de dades).

Però el què m’ha portat a aquesta reflexió és la nova app Meatspace. Meatspace es podria dir que és el producte resultant del millor de Twitter + Snapshat + Vine. I és el millor perquè incorpora les característiques més potents de cadascún dels 3: els missatges curts de Twitter, les converses videogràfiques fugaces d’Snapchat i els micro-videos de 2” d’un “Vine redux” en forma de GIF animat.

Internet sembla que deriva cap a la hibridació d’allà ‘natural’ inherent a la persona, a la vegada que efímer i gràfic. La oferta d’eines apareix a demanda de les noves necessitats.

 

 

 

blogfacebookmeatspacesnapshatTwittervine

Més opinions de Francesc Grau


L’home llop i la bèstia interior alliberada, leitmotiv de Sitges 2021

Farà 80 anys de l'estrena de 80è aniversari de l'estrena de L'home llop (The Wolf Man, George Waggner, 1941)

Redacció.- La 54a edició del SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 7 al 17 d’octubre de 2021, tindrà com a leitmotiv la figura llegendària de l’home llop com a principal representant iconogràfic del tema clàssic de la bèstia interior o la dualitat interna en l’ésser humà. Casualment, l’any […]