Edició 4.662 (des del 27/09/2007)
Edició 4.662 (des del 27/09/2007)

Internet evoluciona hibridant-se

Francesc Grau Consultor de comunicació digital 16.01.14

Des que Internet va fer el gran salt cap a “lo social” al llarg de la primera meitat dels anys 2000 amb l’arribada de la Web 2.0, ha passat ja diverses etapes evolutives. Després d’una primera eclosió de tecnologies d’extrema novetat (blogs, micro-blogs, wikis i xarxes socials) va arribar la verticalització per continguts (Youtube, Flickr..) per desembocar a la verticalització per interès de les relacions amb les xarxes socials generalistes i espais socials només sobre continguts específics.

Avui disposem d’un stock inacabable d’eines i llocs web per a treballar, compartir i relacionar-nos amb qualsevol individu mini-digitalitzat del planeta (només cal un smartphone a la mà amb una cuota mínima de prepagament de dades).

Però el què m’ha portat a aquesta reflexió és la nova app Meatspace. Meatspace es podria dir que és el producte resultant del millor de Twitter + Snapshat + Vine. I és el millor perquè incorpora les característiques més potents de cadascún dels 3: els missatges curts de Twitter, les converses videogràfiques fugaces d’Snapchat i els micro-videos de 2” d’un “Vine redux” en forma de GIF animat.

Internet sembla que deriva cap a la hibridació d’allà ‘natural’ inherent a la persona, a la vegada que efímer i gràfic. La oferta d’eines apareix a demanda de les noves necessitats.

 

 

 

blogfacebookmeatspacesnapshatTwittervine

Més opinions de Francesc Grau