Edició 4.747 (des del 27/09/2007)
Edició 4.747 (des del 27/09/2007)

Fem funcionar el cap, és gratis!

Denis Pereta Comunicador 360º 08/01/15

La llibertat d’expressió no passa pels seus millors moments. Aquest dimecres, la premsa ha viscut un dels capítols més foscos de la seva història. Amb la tragèdia del setmanari francès “Charlie Hebdo”, hem après, de la manera la més terrorífica, que no calia aventurar-se a milers de kilòmetres per perdre la vida en nom de la llibertat d’expressió. Una de les raons que ha alimentat, en part l’odi, haurà sigut sense cap mena de dubte la difusió de missatges a persones amb caràcter violent, abans, però també desprès de la tragèdia!

Com a professional de la comunicació sempre defensaré aquest gran avenç tecnològic, que es internet, ja que ha donat a l’usuari un veritable paper d’actor, però m’agradaria avui llençar un missatge a tota la gent que utilitza aquestes eines de la pitjor manera, és a dir vomitant el seu desequilibri psíquic. De fet com ens podem explicar que desprès d’un drama d’aquesta magnitud, hi pugui haver usuaris que estiguessin dient que els membres del setmanari francès “s’ho havien merescut”?

Si pugues tenir el “privilegi” d’adreçar-me als membres de la comunitat ignorant, convindria explicar-los que la tolerància és intel·ligència, i sobretot tenir el seny de retenir-se de qualsevol pensament, per més abominable que pugui ser. A davant de qualsevol frustració o falta de confiança en si mateix, la raó de ser i la intel·ligència sempre ens ajudarà a tirar endavant. Mai ningú ha dit que seria fàcil i per això periodistes, comunicadors, informadors o bé ciutadans progressistes optem sempre pel camí de l’esforç. L’esforç de fer funcionar el cap, per seguir posant preguntes i per no deixar d’incomodar els més poderosos. Total, per situar-nos el més lluny possible del reialme de la por.

 

 

 

 

Charlie HebdoDenis Peretaislamopinió

Més opinions de Denis Pereta


Es posa en funcionament un nou recurs sonor de Visitmuseum al Museu d’Art de Sabadell

Amb l’objectiu de complementar i enriquir la visita presencial del museu i ser accessible al turisme estranger

Redacció.- El Museu d’Art de Sabadell ha posat en funcionament un nou recurs interpretatiu a la seva exposició permanent en el marc del programa Visitmuseum. Els museus catalans a les teves mans, promogut pel Departament de Cultura i el Departament d’Empresa i Coneixement amb l’objectiu de complementar i enriquir la visita presencial del museu i […]