Edició 4.670 (des del 27/09/2007)
Edició 4.670 (des del 27/09/2007)

Cultura des de casa?

Germà Capdevila Periodista 12/05/14

Des de fa una bona temporada, estic enamorat i enganxat a una app britànica anomenada Digital Theatre. Funciona a la tauleta i a l’ordenador. I amb l’Apple TV (o l’equivalent de Google o Amazon) es poden enviar les imatges directament a la tele. La idea és tan senzilla com magistral. La gent de Digital Theatre enregistren amb moltes càmeres i en qualitat HD les millors estrenes de la cartellera teatral londinenca. Musicals, clàssics de Shakespeare, comèdia, òpera, obres de nous dramaturgs, tot està disponible per uns pocs euros en règim de lloguer, o per descarregar-lo per sempre i gaudir-lo totes les vegades que vulguem per uns pocs euros més. La qualitat és magnífica i l’experiència és gairebé com ser al teatre a Anglaterra.

Tot plegat m’ha fet reflexionar sobre un nou camí a explorar per a la cultura. Segurament que no reemplaçarà el fet d’anar al teatre, com els videoclubs i Netflix no han mort el cinema, però amb l’evolució de la banda ampla i la possibilitat de seguir via streaming pràcticament qualsevol esdeveniment cultural, crec que estem a punt d’assistir a un eixamplament de les fronteres de la difusió cultural, que no pot ser altra cosa que una gran notícia. De la mateixa manera que els MOOC, aquests cursos en línia massius que s’estan escampant per les universitats del món anglosaxó i que permeten que moltíssima gent accedeixi a coneixements universitaris que abans li eren inaccessibles, noves aplicacions i serveis en línia ens permetran ampliar el nostre consum cultural d’una manera còmoda, barata i senzilla. Brindo per això!

 

 

capdevilacultura digitalmoocnetflixstreaming

Més opinions de Germà Capdevila


Blaumut i Mala Rodríguez a l’Strenes d’aquest cap de setmana

La pionera en el món del hip hop estrenarà en directe el seu darrer disc "Mala"

El Festival Strenes de Girona continua aquest cap de setmana amb el primer dels dos concerts que farà Blaumut per presentar el seu nou disc “0001”. El primer, el d’aquest dissabte, té totes les entrades exhaurides. Encara en queden pel segon concert, del dia 16 de juliol. Diumenge, la pionera en el món del hip […]