Edició 4.773 (des del 27/09/2007)
Edició 4.773 (des del 27/09/2007)

11 EVA’s

Jordina Biosca Directora del Festival EVA 02/06/15

Si les estadístiques per valorar l’EVA existissin, diríem que hem tingut en 10 anys (aquest és l’11è de Festival) no sé quina munió de públic, no sé quina pila d’espectacles, quin cabàs d’artistes de l’estranger, x actuacions per a infants, xx per a adults i xxl per a públic familiar, una colla infinita de col·laboracions amb entitats i grups socials del territori i el suport de menganita i fulanitu. Diríem que el PIB ha pujat, baixat o mantingut per la nostra aparició a l’escena penedesenca en no sé quin valor que fa que això xuti o no xuti. Segueixo? Si les estadístiques per valorar l’EVA existissin, hauríem mesurat quanta gent s’ha emocionat, quanta gent ha vessat llàgrimes, quantes queixes o reclamacions hi ha hagut (cap, per sort, que jo sàpiga!), quantes copes de vi s’han compartit, quants forans han vingut, quants espais nous s’han obert al públic, quants artistes nous hem conegut, quantes habilitats hem descobert, quins nous amics hem fet, quins sopars hem compartit, quanta gent ha col·laborat i quanta (encara quanta! M.d.D*) no sap ni que existim.

En fi, si les estadístiques existissin per valorar allò que cal i allò que no, la cultura, que cada cop queda més justificada sota aquest paràmetre, potser no existiria. Si més no, una bona part d’allò que entenem com a cultura. I no és que no s’hagi de tenir en compte ni el PIB, ni la gent (consumidors culturals!) que ve en franges d’edat, de sexe o de procedència, ni les despeses. És clar que no! Però ens consta que la cosa tira i va, i que xuta i que en volem més encara que de vegades t’agradaria deixar-te defallir i tirar el barret al foc. Però no. Deu ser que això de la cultura, tot i que ha, no entén ni de papers ni de gràfiques, o si més no, no en primera instància. El desig hi és, les ganes hi són, la força respon i la gent segueix, ara els uns, ara els altres, ara tots pegats, formant part d’aquesta marea dels qui seguim reivindicant.

Per tant, com sempre i com cada any, us convidem a seguir venint i a convidar a tots aquells que tingueu al voltant.

 

culturafestival evamusicaopinió

Més opinions de Jordina Biosca


El poeta, narrador i dramaturg Enric Casasses és reconegut amb el 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Marcel Mauri: “La cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure”

Redacció.-  El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que “la cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure” davant la repressió d’un Estat que persegueix els ciutadans per les seves idees. Ho ha dit en l’acte d’entrega del 52è Premi d’Honor de les Lletres […]