Edició 4.663 (des del 27/09/2007)
Edició 4.663 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 24 febrer 2016

Òpera i música cubana al cicle Òpera de prop del Teatre Eòlia

En la seva tercera edició, el cicle Òpera de prop fa un recorregut per diferents països del món i la seva òpera

El cicle Òpera de prop del Teatre Eòlia està format per concerts de petit format que reivindiquen la proximitat de l’òpera amb el públic. El cicle també vol acostar l’òpera al barri i a la ciutat en una sala acollidora i íntima que permet sentir l’òpera molt més de prop.

En aquesta tercera edició del cicle, els diferents intèrprets fan un recorregut a través de l’òpera creada en diferents països. Entre les propostes d’enguany hi trobem compositors catalans i música modernista, Donizetti, Verdi, Amici i un recorregut pel musical nord-americà.

El proper concert, dimarts 1 de març, està dedicat a la música cubana del barroc amb el baríton Ulises Ordúñez i la pianista Berta Brull.

 

Ulises Orduñez, baríton nascut a L’Havana

Ulises Ordúñez és un baríton cubà que treballa des de fa molts anys a Catalunya. Cantant líric i popular que destaca per la seva particular manera de conduir els espectacles com un autèntic amfitrió.

A Cuba estudia a l’Institut Superior d’Art. L’any 1991 és contractat per l’Òpera Nacional de Cuba. Dos anys més tard passa a formar part de la companyia Stabile del Teatre Bellini de Nàpols i, després d’una extensa gira italiana, decideix fixar la seva residència a Espanya on continua els seus estudis a l’Escola Superior de Cant de Madrid.

A Catalunya ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria artística. Ha completat els seus estudis amb la soprano Mari Carmen Hernández i amb la mezzo-soprano Francesca Roig. L’any 2000 debuta al Liceu amb el personatge d’Uberto de La Serva Padrona, dirigit per Elisabeth Attl. A més, ha treballat amb la companyia Kontraveus, ha estat solista de l’Orquestra Internacional Selvatana durant 6 anys i, recentment, ha inaugurat l’Espai Ulises, dedicat a la música i l’art.

 

Berta Brull, piano

Berta Brull neix a Tarragona l’any 1993. Comença els estudis musicals als 6 anys en dues especialitats instrumentals: piano i oboè. Acaba el grau professional de piano amb una mitjana d’excel·lent i li és atorgat el Premi Extraordinari de piano. Paral·lelament, estudia cant al Conservatori de Tarragona i ha format part del Cor de noies de l’Orfeó Català.

Al 2014 és seleccionada per fer de pianista a l’òpera Lucia di Lammermoor i treballa amb cantants de renom com Roberto Accurso, Jaume Aragall i Montserrat Caballé.

Finalitza el grau en interpretació de piano a l’ESMUC, amb les màximes qualificacions sota el mestratge de Jordi Masó. Actualment es forma amb el mestre Ricardo Estrada en la disciplina d’acompanyant.

 

Teatre Eòlia

Amb el 15è aniversari, l’Eòlia ha inaugurat un nou espai: el Teatre Eòlia, que compta amb una programació professional estable. L’objectiu de la nova sala és donar suport i visibilitat als artistes emergents i que els nous llenguatges escènics arribin a tothom. Especialment al públic més jove.
Pel Teatre Eòlia, a més, és fonamental la proximitat entre artistes i públic, amb el barri i l’entorn de l’escola. L’aforament és de 70 a 100 localitats i les entrades tindran preus assequibles (de 8 a 16€).

berta brullconcertsmúsica cubanaòperateatre eoliaulises ordúñez

Exposicions

?Horitzons verticals? en pintures

29/03/2009
Música

Arrenca el Black Music Festival

01/03/2013
Exposicions

El Fòrum Gastronomic de Girona obre les inscripcions

27/08/2018
Arts

Les revistes en català es podran consultar en versió digital a les biblioteques públiques de Catalunya

16/11/2008

La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs celebra l’XI edició amb una exposició inèdita del fotògraf i publicista Leopoldo Pomés

La Biennal, centrada en fotografia documental, dona a conèixer el treball de grans figures de la fotografia nacional i internacional

Redacció.- De l’1 d’agost a l’11 d’octubre se celebra l’XI edició de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs a Palafrugell (Baix Empordà, Girona). Conscients del moment excepcional que estem vivint, l’organització de la Biennal ha decidit tirar endavant aquesta nova edició motivada per dues premisses: permetre gaudir de bona fotografia en directe, garantint en tot […]