Edició 4.870 (des del 27/09/2007)
Edició 4.870 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 12 desembre 2014

Nou catàleg turístic al Gironès: “Camines o vas en bici?”- 29 rutes per descobrir la comarca a peu o en bicicleta

El Centre de Visitants del Gironès sinergia les excursions a peu i en bicicleta per la comarca

En el marc de “Gironès, Terra de Passeig”, El Centre de Visitants del Gironès ofereix, a partir d’aquest mes de desembre, un nou catàleg, amb un total de 64 pàgines i 29 rutes pels municipis de la comarca, que sota el títol “Camines o vas en bici?” (2014-2015) pretén combinar les sortides per la comarca a peu o en bicicleta tot afavorint el turisme d’interior i familiar.

Es faran rutes, consensuades amb els municipis del Gironès, amb un ortofotomapa de cadascun dels itineraris i amb textos a càrrec de l’Àrea Comarcal de Turisme Gironès i de l’Associació Comarcal de Guies de Natura. Les rutes són les següents: Paisatges rurals i volcànics (Aiguaviva); el castell de Sant Miquel (Girona); la capçalera de l’Onyar (Estanyol – Bescanó); els masos del pla de l’Onyar (Fornells de la Selva); història al peu de Sant Roc (Vilablareix); resseguint la riera Seca (Campllong); la vall de Sant Daniel (Girona); la Vall d’en Xuncla (Sarrià de Ter); el volcà de la Crosa (Estanyol – Bescanó); boscos i rieres de les Gavarres (Cassà de la Selva); les deveses i les hortes (Salt); les Pedreres i el camí del calvari (Girona); el Puig de la Banya del Boc (Llorà – Sant Martí de Llémena); al peu de les Gavarres (Madremanya); camins de monestir (Cervià de Ter – Viladasens); ruta dels arbres monumentals (Bordils); el puig d’Adri i les gorgues de Canet (Canet d’Adri); ruta pels veïnats (Sant Jordi Desvalls); el congost i la muntanya de Sant Julià (Sant Julià de Ramis); el puig de Cadiretes (Llagostera); Sant Cristòfol del Bosc (Llambilles); la ruta de les fonts (Sant Gregori); els forns de calç i la rajolera (Celrà); el Camí de Sant Jaume; Girona, ciutat jacobea (Sarrià de Ter, Girona i Fornells de la Selva); Vies Verdes; Xarxes d’Itineraris Saludables (Dipsalut); ruta de Sant Grau (Sant Gregori); ruta Pla de Cartellà (Sant Gregori).

Totes les rutes compten amb la possibilitat de contractar els guies de natura per fer el senderisme guiat i aporten informació turística d’interès on s’especifica si és apte per fer a peu i/o bicicleta de passeig o de muntanya. Tanmateix, si hi ha allotjament rural, hotels o càmping a prop i si el municipi on passa la ruta té oferta de restaurants de cuina catalana.

Aquest nou producte s’emmarca en les rutes de ‘Senderisme’ i ‘Senderisme Guiat’ que, enguany han realitzat 22 rutes amb una participació de 700 persones.

El catàleg es troba a disposició, de tots els que hi estiguin interessats, al Centre de Visitants del Gironès.

> Informació complementària

gironagironessenderismeTerra de Passeig

Tendències

Un festival per menjar-se?l

16/07/2012
Tendències

S’inaugura la Mobile Week Girona, tres jornades de reflexió entorn al desenvolupament tecnològic i digital

22/02/2019
LletresMúsica

Arriba la 8ª edició del festival POESIA I +

05/07/2013

10 tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra

04/03/2009

Les companyies Nómada i Carmen Muñoz presenten al SAT! les seves últimes creacions

En el marc de la iniciativa “Circula! Tren de creació i formació en dansa"

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), en el marc de la iniciativa “Circula! Tren de creació i formació en dansa”, proposa un programa doble de dansa Contemporània: Dulces Bestias, de la companyia canària Nómada i Bailes de histéricas, de la bailaora i coreògrafa Carmen Muñoz. La sessió, inicialment programada dins el Festival Dansat del […]