Edició 4.748 (des del 27/09/2007)
Edició 4.748 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 29 gener 2020

Neix Maleducats, el primer festival internacional de música urbana de Catalunya, impulsat per Lildami

El 9 de maig Terrassa es transformarà en la gran capital de la música urbana, gràcies a la presència d'alguns dels millors freestylers i campions de les batalles de galls internacionals

Redacció.- El festival MALEDUCATS és el primer festival internacional dedicat a la música urbana i art urbà de nova generació als Països Catalans. El festival neix amb la vocació d’esdevenir un port per a les millors propostes nacionals, estatals i internacionals, així com un espai per a consolidar i normalitzar la nova escena catalana.

La irreverència del seu nom, pròpia del gènere, està basada en “Maleducao”, una de les cançons que va catapultar Lildami en els seus inicis i un dels primers hits emblemàtics d’aquesta nova escena catalana. El “cat”, entès com a sufix, també referencia el festival territorialment a Catalunya i amb el català com a idioma vehicular.

La pròpia implicació en el desenvolupament del MALEDUCATS del cantant Lildami, punta de llança de la música urbana catalana i artista terrassenc de flamant actualitat, dotarà el festival de l’ànima, de l’emotivitat i de la credibilitat tan imprescindibles en esdeveniments d’aquesta envergadura i voluntat aglutinadora.

MALEDUCATS acollirà els principals protagonistes de l’escena urbana. Alguns dels noms més esperats seran el de Wos, Trueno i Ecko, els rapers i freestylers argentins més importants del moment, considerats els millors representants de l’escena urbana llatina. La canària Sara Socas, tot un referent de la música urbana espanyola amb projecció internacional, tampoc es perdrà la cita a Terrassa. El mateix que el seu amfitrió, Lildami, el gran referent de la música urbana dels Països Catalans, que demostrarà per què és avui en dia el número u. Així mateix, també s’hi podrà veure els catalans 31 FAM, que en un període de temps molt breu han guanyat una gran popularitat entre el públic de casa. Tampoc faltaran a la cita la Pawn Gang, els pioners de l’escena catalana. L’apartat català el completaran les actuacions de Lauren Nine, Lil Russia, Esbabyface, Flashy Ice Cream, J. Ryco, Leby i el mallorquí Xavibo.

L’apartat estatal estarà representat per les madrilenyes Tremenda Jauría, el madrileny Moonkey, els argentins Rizha i Emanero, els gallecs Kyotto i Fran Laoren, l’andalusa Juicy Bae i els seus paisans Space Surimi.

Paral·lelament als espais destinats a la música, el recinte disposarà d’un espai de restauració amb “food truks” i dels serveis de Punt Lila, Creu Roja i Energy control. MALEDUCATS té valors intrínsecs inclusius i la vocació pedagògica d’inculcar-los al seu públic potencial.

El festival, almenys en la seva primera edició, tindrà una durada d’unes 12h que transitaran entre dos dies i un aforament limitat. MALEDUCATS se celebrarà el 9 de maig al recinte d’Els Bellots de Terrassa.

El TRAP, cutltura urbana

Derivat del rap, el hip hop i d’influències de l’electrònica, el trap esdevé el gènere musical del moment. Suma milions de reproduccions digitals i és el so dels millennials i centennials de totes les classes socials. Una generació impossible d’analitzar sense pensar en els conceptes de globalització i xarxes socials que construeixen referents a la seva mida. El trap va conquistar primer els carrers per després viralitzar-se i més tard convertir-se en un fenomen mainstream, amb uns nous referents que fan la seva pròpia lectura del món. I ho fan de vegades amb arguments marginals, contestataris, feministes o naifs. Som davant dels nous artistes que millor codifiquen i descodifiquen les ideologies de les joves generacions. Lletres d’empoderament, rimes desafiants que revelen una crítica social, cançons d’amor i desig sexual sense embuts, o versos carregats de tot tipus d’excessos. Els artistes de trap i del gènere urbà, amb estils, estètiques i inspiracions musicals diferents, s’instal·len als targets més joves i “trapegen” en nom de tots ells.

31 FAMart urbàhip hop urbaLildamiMaleducatsmúsica urbanaterrassatrap

Arts

Els espots electorals o l’espectacle de la democràcia

21/09/2008
Escenaris

Maria Coma presenta el seu nou treball Magnòlia a l?Auditori de Girona

08/06/2012
Videoclips

Equilibri

04/05/2011 04:22

Les Luthiers tornen a Barcelona amb ¡Chist!, el seu nou espectacle antològic

17/07/2015

Bòlit presenta el catàleg ‘El jo i l’altre. El primer septeni’ de Pep Aymerich & Jordi Esteban

Un recull de propostes que han anat creant al llarg dels darrers anys

Redacció.- La presentació ha anat a càrrec de Carme Sais, Clara Garí, Roger Ferrer, Pep Aymerich i Jordi Esteban. EL JO I L’ALTRE és el nom genèric que engloba el conjunt de propostes que duen a terme el duet d’artistes plàstics format per Pep Aymerich & Jordi Esteban. El catàleg ‘Primer Septenni’ recull de les […]