Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Edició 4.859 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimecres, 24 octubre 2018

El Museu de la Música inaugura l’exposició “Les guitarres d’en Quico Pi de la Serra” amb instruments cedits per l’artista

Estarà oberta al públic fins al 28 d’abril de 2019

“Les guitarres d’en Quico Pi de la Serra” és l’exposició que inaugura la temporada del Museu de la Música. Una mostra que es podrà veure fins al 28 d’abril de 2019 i que recull la magnífica col·lecció de guitarres que Quico Pi de la Serra, un dels músics de més relleu en la historia sonora i col·lectiva del país, ha anat recollint a diversos continents durant la seva trajectòria vital. Objectes tots ells íntimament lligats a la seva labor musical i la seva experiència artística i de vida.

Malgrat Quico Pi de la Serra ha dedicat la seva vida artística a la cançó d’autor i al blues, el seu interès pels instruments musicals va molt més enllà d’aquests estils. Així ho demostra la seva col·lecció personal, amb peces de nombrosos estils musicals, èpoques o localitzacions, i que tenen un gran interès organològic, històric i social.

Quico Pi de la Serra ha anat adquirint aquests instruments al llarg dels seus viatges, sempre amb la intenció d’aprendre de la cultura musical de cada lloc, i els ha anat utilitzant en els seus discos o en els programes de ràdio o televisió que ha conduït. Així doncs, són peces clau dins la seva trajectòria professional, i estan estretament relacionades a les seves vivències personals.

Destaquen les seves primeres guitarres, el sitar amb el qual va aprendre a tocar música hindú o el llaüt-guitarra alemany que apareix a la portada d’un dels seus discs. També hi trobem instruments de Centre-Amèrica i Sud-Amèrica, com un singular guitarrón de San Juan de Chamula o els cordòfons de Puertro Rico. Altres instruments destacables són les magnífiques guitarres archtop, una de les quals va pertànyer a George Benson.

Per tal d’aprofundir més en la figura de Pi de la Serra, el dia 16 de desembre el músic farà un concert a la sala de teclats del Museu. Aquesta activitat es completarà amb dues visites guiades per Quico Pi de la Serra els dies 24 de gener i 21 de març de 2019.

L’exposició “Les guitarres d’en Quico Pi de la Serra” neix de l’acord de cessió de la col·lecció que l’intèrpret i el Museu de la Música han signat per un període de deu anys. D’aquesta manera, fins l’any 2028 la col·lecció completa de 115 instruments de Pi de la Serra romandrà en els fons de la institució, on s’ha inventariat, condicionat, documentat, fotografiat i es preveu la seva inclusió en el catàleg en línia del Museu de la Música.

.músicaauditoriexposicionsquico pi de la serra

ArtsTendències

Miquel Izuel parla dels beneficis de l?Arteràpia

22/03/2010 06:42
Escenaris

Temporada Alta arriba amb 100 propostes per celebrar els 25 anys del festival

31/08/2016
Escenaris

Jugant amb la màgia. L’impossible es fa possible

27/10/2017
Tendències

La propera edició del Fòrum Gastronòmic Girona serà el 18, 19 i 20 de novembre del 2018

21/11/2017 4:49"

Segona jornada de l’itinerari Arts per educar en la incertesa, «Aprendre que ens necessitem els uns als altres»

amb la participació del filòsof Santiago Alba Rico, l’actriu Rosa Gamiz i les mestres Natàlia Nadal i Anna Figueras

Redacció.- L’emergència sanitària arrel de la Covid-19 ha obligat els centres educatius a reinventar-se per garantir el compliment de mesures com la distància de seguretat, la separació per grups bombolla o l’ús de la mascareta. Aquestes mesures han tingut efectes directes sobre el benestar emocional i físic de la comunitat educativa, així com en l’aprenentatge […]