Edició 4.399 (des del 27/09/2007)
Edició 4.399 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 1 octubre 2019

El Museu Can Framis presenta temporada expositiva on la matèria viva esdevé protagonista a través de l’artista Paul Daly

Paral·lelament es presentaran els finalistes del "Premi Pintura 2019"

Redacció.- Paul Daly, arquitecte i artista, va ser el guanyador del Premi d’Escultura 2018 de la Fundació Vila Casas amb l’obra Rambla (Senescencia). La proposta expositiva que es presenta, Living matter, comissariada per Glòria Bosch, reuneix una selecció d’obres dels darrers anys i és la primera mostra individual de l’artista a Barcelona.

Daly centra la seva recerca artística en l’exploració i la investigació de la matèria orgànica. Els processos naturals de descomposició com l’acció dels elements i la desintegració bacterial s’interrompen en diferents moments del procés per obtenir una varietat d’efectes estructurals i cromàtics que esdevenen epicentre de les seves peces. La llum que passa a través de la matèria orgànica es converteix en catalitzadora que, com en la natura, dona vida a cadascuna de les peces que conformen l’exposició. Entre els materials utilitzats hi trobem heura, llorer, auró o faig, elements extrets de la naturalesa per tornar-la a representar.

Paral·lelament, es presentarà la mostra col·lectiva que aplega els artistes seleccionats pel jurat del Premi de Pintura 2019. El nom del guanyador es farà públic el dia de la inauguració, el dilluns 7 d’octubre a les 19.30 h, i el guardonat obtindrà una dotació econòmica de 15.000 € i podrà celebrar una exposició monogràfica al Museu Can Framis l’any 2020.

Els artistes finalistes que formen part de la mostra són: Jordi Clusa, Sol, horitzó, línia de la platja, Eduard, Gest infinit, Jesús Pelegrí, Panspermia 7, Martoranno, Y-Zone, Catherine Lorton, Biogeometria I, Muriel Parra i Ferrer, Estudis sobre la Memòria, Bel Mur, Som històries de llum, Xavier Puigmartí, Bonsiana, Joan Soler, Retxes a l’aire, Marcos Palazzi, Galeristas y pintor, Fletxa, Retrato real, Aythamy Armas, 06Jun, Juana, Ballada de Swing a la Plaça, Manolo Sierra>, Escriptura, Saskia Font>, Passadís desconegut, Carmen Anzano, Hilos de la geometria, Claudia Valsells, Edges, Joan Ill, Natura Morta II, Lluís Estopiñan, ReVers_C01, Isabel Servera, Sense Títol, Juan Escudero, Placeres desconocidos, Daniel Enkaoua, Les deux bottes de Calçots Catalanes, Tuike Souza, Entorno Estratigráfico, Rosa Codina-Esteve, Fresa A-7, Adalina Coromines>, Doble Textura Geomètrica Empordà, Jordi Lafon, Per si Anna, Oriol Texidor, Immersió 190.

Finalment, rere el títol Monòleg, diàleg i concepte s’estructura la nova disposició del fons de pintura catalana contemporània que es presenta, amb diverses novetats, al Museu. La mostra permanent esdevé pretext que permet traçar un discurs al voltant del fons de la col·lecció de pintura de la Fundació Vila Casas. Un pretext que posa, com a punt de partida, al davant de qüestions tals com la convivència de diferents autors o d’un mateix autor amb si mateix i els seus diferents moments creatius. Tot això mou a plantejar-se com s’esdevé el diàleg entre les diferents disciplines i llenguatges creatius que coexisteixen a l’actualitat. La contraposició, la juxtaposició, la concentració, la dispersió o, fins i tot, l’absència permeten variar, transformar o modificar significats, valors o sentits, però també enriquir i completar conceptes, proposar-ne de nous, preservar les conviccions o bé revisar-les.

 

barcelonaCan FarmisPaul Dalyvila casas

Escenaris

Teatre Mòbil, sota la direcció de Marcel Gros, presenta aquest cap de setmana, al Teatre de Salt, una doble proposta de clown

21/03/2014
Tendències

El Gran Telescopi de Canàries es va inaugurar el passat 24 de juliol

02/08/2009 5:12''
Cinema

Willen Dafoe és “Pasolini”, en la pel·lícula d’Abel Ferrara

21/03/2015
Exposicions

El Museu Memorial de l’Exili (MUME) organitza diverses sortides culturals

14/08/2013