Edició 4.752 (des del 27/09/2007)
Edició 4.752 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 26 novembre 2019

El MOT 2020 vol explorar les diverses disciplines artístiques que viuen i conflueixen en els llibres

Manuel Baixauli, Tracy Chevalier, Rodrigo Fresán, Alicia Kopf, Jordi Lara, Perejaume, Heather Rose i Irene Solà són alguns dels autors que participaran en aquesta edició del MOT

Redacció.- La setena edició del MOT està dedicada als processos creatius de les diferents disciplines artístiques, explicats des de la literatura. El festival, comissariat per la historiadora de l’art Glòria Bosch Mir, vol posar èmfasi en el fet que com a lectors, quan avancem en la narració d’un llibre, i en els diàlegs i també en els silen­cis que aquest conté, la paraula es transforma en imatges. I aquestes, inevitablement, se sumen a les nostres pròpies experiències per acabar formant un gran collage. Perquè cada lectura, i sobretot cada relectura, “ens porta cap a altres registres, com si l’escriptura fos un parèntesi obert que mai no es tanca o les diferents capes d’una pell que es transfor­ma cap a una transparència infinita”, segons Bosch Mir.

El MOT 2020 començarà a Girona el 26 de març i acabarà a Olot el 4 d’abril. Així doncs, du­rant dues setmanes consecutives s’oferiran diverses converses i activitats literàries en què participaran una quarantena d’autors convidats. Tant ells com les escenes i els per­sonatges que apareixen als seus llibres “tenen com a eix de referència aquest crear interdis­ciplinari que s’integra en l’escriptura”, tal com explica la comissària. En aquesta edició del MOT s’han convidat autors internacionals i nacionals que treballen des de diversos ves­sants creatius i que conflueixen en la litera­tura. Els primers noms confirmats en l’àmbit internacional són Tracy Chevalier, Rodrigo Fresán i Heather Rose, i en el nacional desta­quen noms com Manuel Baixauli, Alicia Kopf, Jordi Lara, Perejaume i Irene Solà.

El festival tindrà lloc del 26 al 28 de març a la Biblioteca Carles Rahola de Girona i del 4 al 6 d’abril a la sala El Torín d’Olot. Com ja és cos­tum, les converses entre autors i especialistes constituiran el nucli de la programació del fes­tival, que s’estén de dijous a dissabte en dues setmanes consecutives. A més, els dissabtes al matí tindrà lloc el ver-MOT, una trobada més distesa entre tres o quatre autors al voltant d’un vermut. Finalment, completaran el MOT les activitats que s’apleguen sota el paraigua del +MOT, organitzades per entitats i associa­cions en relació amb el tema d’enguany a cada una de les dues ciutats.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat el fet que l’edició d’enguany del MOT versa sobre la creació “de la mateixa manera que l’eix principal de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament és el procés creatiu, sense el qual no hi ha cultura”. També ha posat èmfasi en la bona sintonia que hi ha entre els dos ajuntaments i els dos equips tècnics que organitzen el festival, Girona i Olot, “que actuen com un collage que compagina a la perfecció” i en el fet que, per la ciutat de Girona, aquest és un festival estratègic.

El MOT està organitzat per l’Ajuntament de Gi­rona i per l’Ajuntament d’Olot, i té el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A més, estableix vincles amb altres institucions públi­ques i privades relacionades amb la cultura.

Biblioteca Carles RaholaculturaFestival MOTgironaMOT Festivalolot

Escenaris

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes finalitza la seva 9a edició amb un concert amb un tancament de luxe

29/08/2009

Nacho Cerdà, director de cinema de terror

28/09/2008 5:27''
Exposicions

25 artistes cedeixen obres en benefici de la fundació Autisme Mas Casadevall

29/02/2012
Música

Activitats de la setmana al Festival Strenes

19/03/2013

4a edició dels premis del concurs d’iniciatives per a la transició energètica impulsat per Som Energia i Coop57

El Germinador Social premia tres comunitats energètiques locals i cinc iniciatives més per afrontar la pobresa i la transició energètiques

Redacció.- El jurat de la 4a edició del Germinador Social, el concurs d’iniciatives per a la transició energètica impulsat per Som Energia i Coop57, ha decidit atorgar el premi especial de Comunitats Energètiques Locals a tres projectes: 1r premi: Comunidad Energética de Monachil, de la cooperativa CooperaSE (5.000 €) – Creació d’una comunitat energètica que produeixi […]