Edició 4.704 (des del 27/09/2007)
Edició 4.704 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 10 gener 2016

Mitsuko Uchida interpreta un monogràfic dedicat a Mozart amb la Mahler Chamber Orchestra a Palau 100

La formació orquestral inicia una col·laboració amb Uchida que els durà a una gira per l'Estat Espanyol, Luxembur, Salzburg i Frankfurt

El dilluns 11 de gener (20.30 h) Mitsuko Uchida dirigirà des del piano la Mahler Chamber Orchestra (MCO) al Palau de la Música Catalana en un concert del cicle Palau 100 dedicat a Mozart, una de les especialitats de la reconeguda pianista japonesa. La formació orquestral, que reuneix joves virtuosos procedents de diversos països, inicia amb Uchida una col·laboració a llarg termini, centrada en el “Concerts” de Mozart, i que els durà a una gira per l’Estat espanyol (Alacant, València, Barcelona, Oviedo i Bilbao), Luxemburg, Salzburg i Frankfurt.

Aquesta vienesa d’adopció és unànimement aplaudida com una de les millors intèrprets de l’obra de Mozart, tot oferint les versions més transparents del geni de Salzburg. Amb l’MCO n’oferiran al Palau dos exemples de perfecció musical, el “Concert per a piano núm. 19”, “en Fa major”, “KV 459” i el “Concert per a piano núm. 20”, “en Re menor”, “KV 466”. El programa es completarà amb el “Divertimento en Si b menor”, “KV 137”, “Simfonia Salzburg” per a orquestra de corda.

Artista en exclusiva del segell discogràfic Decca, Mitsuko Uchida ja va enregistrar la integral de concerts de piano de Mozart al costat de Jeffrey Tate i l’English Chamber Orchestra. I des del 2011 enregistra en directe amb l’Orquestra de Cleveland i dirigint des del piano una nova integral d’aquests concerts, caracteritzats per la seva gran habilitat tècnica i un gran domini dels recursos de l’orquestra. La primera d’aquestes gravacions va obtenir un premi Grammy el 2011. El darrer enregistrament es va publicar l’agost de 2014, amb els Concerts KV 456 i KV 459, i durant aquest 2016 la pianista enregistrarà els següents.

Per la seva banda, la Mahler Chamber Orchestra, fundada el 1997 per Claudio Abbado, és un conjunt internacional de 45 músics procedents de vint països diferents i realitza gires per Europa i la resta del món durant mig any. Amb Daniel Harding com a director honorífic, l’orquestra també compta com a col·laboradors artístics i companys de gires amb la violinista Isabelle Faust, els directors Daniele Gatti i Teodor Currentzis, i la mateixa pianista Mitsuko Uchida.

Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) una nova sessió de “Parlem de música” amb la conferència entorn del concert a càrrec del crític i musicòleg Manel Cereijo.

 

La formació orquestral, que reuneix joves virtuosos procedents de diversos països, inicia amb Uchida una col·laboració a llarg termini, centrada en el “Concerts” de Mozart, i que els durà a una gira per l’Estat espanyol (Alacant, València, Barcelona, Oviedo i Bilbao), Luxemburg, Salzburg i Frankfurt.

concertMahler Chamber OrchestraMitsuko UchidamozartmusicaPalau de la Música Catalanapianista

Cinema

Una comèdia d’autor

10/04/2008 3:07''
Escenaris

Els meus poetes, una lectura de poemes teatralitzada amb Emma Vilarasau i l’acompanyament musical de Xavier Bosch

24/02/2014
Escenaris

Avui la sala Jamboree homenatja a Orlando ?Cachaíto? López

01/01/2010
Exposicions

Es recupera la memòria de la guerra civil amb el teatre

02/07/2008

El colorista mural de Philip Stanton que homenatja els sanitaris ja llueix al metro

L’artista amb la col·laboració de pintures Titanlux ha realitzat la intervenció de gran format a l’estació de Guinardó / Hospital de Sant Pau

Redacció.- L’artista nord-americà Philip Stanton, en col·laboració amb pintures Titanlux, alumnes de l’escola Eina i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha realitzat el mural de gran format que decora el vestíbul principal de l’estació Guinardó / Hospital de Sant Pau de la línia 4 de metro. La intervenció artística, que acoloreix una paret d’uns 60 […]