Edició 4.402 (des del 27/09/2007)
Edició 4.402 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 2 setembre 2013

Miquel Wert mostra el seu nou projecte basat en l’estructura cinematogràfica del film noir

Al Centre Cívic Fort Pienc presenta l'exposició "OUT OF THE PAST"

Apropiant-se del títol i l’estructura de la pel·lícula de J. Tourneur, aquesta exposició es compon de dos grans blocs. El primer actua a la manera d’un flashback, s’hi presenten una selecció de pintures i dibuixos dels darrers anys i introdueix progressivament l’espectador en la proposta pictòrica. El segon àmbit posa èmfasi a la producció recent de l’autor. Un complement audiovisual il·lustra el procés de creació d’una de les peces i revela d’aquesta manera les interioritats del taller.

Out of the Past (Fora del passat) va esdevenir a l’Estat espanyol Retorno al pasado, patinada capritxosa en la traducció que li infereix una encertada ambigüitat amb la qual també vol jugar aquesta mostra.

El que a voltes interpretem com una tornada enrere, no és més que un pas hesitant cap endavant. Heus aquí un reflex pictòric d’aquestes confluències i divergències, d’aquestes anades i vingudes, d’aquests fluxos geogràfics. Passos de ball sobre una cartografia temporal. Al cap i a la fi, un joc de llums i ombres (com els de tot film noir).

 Escenaris

El Lliure de Montjuïc acull ‘Un fràgil equilibri’, d’Edward Albee

08/10/2011

Neix Jornal.cat, el primer diari d’economia i consum en català

07/10/2008

La companyia Le Petit Bras inaugura demà la fira de circ al carrer de la Bisbal d’Empordà

16/07/2015
Música

El Cor Vivaldi estrena l’obra Constel·lacions de Mariona Vila en el concert de Primavera

19/04/2015