Edició 4.663 (des del 27/09/2007)
Edició 4.663 (des del 27/09/2007)
Titulars | Diumenge, 7 juliol 2013

Maika Makovski, Quimi Portet, Núria Graham, Amparo Sánchez i CMS Trio, a l’escenari del Gastromusical 2013

El festival se celebrarà els dimecres 31 de juliol i 7, 14, 21 i 28 d’agost.

Maika Makovski, Quimi Portet, Núria Graham, Amparo Sánchez i CMS Trio, a l’escenari, i Paco Pérez, Isma Prados, Artur Martínez, Damian Allsop i Jordi Jacas, als fogons. Aquesta serà la programació de la 7a edició del Festival Gastromusical que programa el Molí de l’Escala. El festival se celebrarà els dimecres 31 de juliol i 7, 14, 21 i 28 d’agost.

El Gastromusical és una proposta pionera que uneix música i gastronomia. De la mà del cuiner i propietari del Molí de l’Escala Jordi Jacas, el festival és una de les ofertes més originals i atractives de la programació estiuenca a la Costa Brava. La iniciativa uneix música, gastronomia, art i solidaritat per oferir una experiència única les nits dels mesos d’estiu.

Cada nit, el cuiner convidat proposa un menú exclusivament pensat i adaptat al perfil de l’artista que actuarà a continuació. Un sopar ideat perquè els plats que se serveixen traslladin els comensals a l’origen geogràfic o a l’estil musical de l’intèrpret. Dues formes diferents de creació es donen la mà al servei d’una experiència original. La intimitat de l’espai i la proximitat amb els creadors esdevenen els ingredients bàsics per a unes nits úniques, que es tancaran a l’espai Sapore del mateix Molí.

En aquesta setena edició del Gastromusical, la música de CMS Trio (Colina Miralta Sambeat) maridarà amb la cuina empordanesa de Jordi Jacas, la proposta gastronòmica d’Isma Prados s’hibridarà amb la música de Quimi Portet; la cuina radicalment local d’Artur Martínez servirà de teló de fons per al concert de Núria Graham; el ritme d’Amparo Sánchez es combinarà amb l’avantguarda culinària de Paco Pérez, i Maika Makovski actuarà després del concert culinari de Damian Allsop.

El cuiner i propietari del Molí de l’Escala, Jordi Jacas, ha destacat durant la presentació que cada any intenten introduir novetats que millorin la fórmula del Gastromusical amb l’objectiu de “convertir-lo en un festival molt especial”.

Pel que fa a la programació d’aquesta 7a edició, Francesc Viladiu i Isaac Gelabert, programador musical i coordinador gastronòmic del Gastromusical, han remarcat que “l’objectiu no és només unir música i gastronomia, sinó anar una mica més enllà”. “És un festival de proximitat, de gran relació entre l’artista i el públic”, ha assenyalat Viladiu. Per la seva part, Gelabert ha destacat que l’any passat el festival va fer un salt a nivell gastronòmic amb la fórmula dels cuiners convidats i que aquest any s’ha volgut repetir l’experiència. “El que demanem als cuiners és que ens ajudin a construir un discurs gastronòmic al voltant de la música”, ha dit Gelabert, que ha destacat que aquest any es el salt internacional, amb la incorporació del cuiner Damian Allsop.

 

 

> Informació complementàriaCinema

Jude Law és “Dom Hemingway”… i tu no!

24/05/2014 02:11
Lletres

Joan Pacheco és el protagonista de ‘Demà tindrem sort’

11/04/2018 05'51''
Escenaris

La 2a edició del CREA, la festa del Districte Cultural de L’Hospitalet, explorarà els nous escenaris de la creativitat

17/08/2018
Exposicions

Els marges de Les Bernardes, cicle expositiu de la Casa de Cultura del Gironès per a l’any 2019

05/12/2018

La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs celebra l’XI edició amb una exposició inèdita del fotògraf i publicista Leopoldo Pomés

La Biennal, centrada en fotografia documental, dona a conèixer el treball de grans figures de la fotografia nacional i internacional

Redacció.- De l’1 d’agost a l’11 d’octubre se celebra l’XI edició de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs a Palafrugell (Baix Empordà, Girona). Conscients del moment excepcional que estem vivint, l’organització de la Biennal ha decidit tirar endavant aquesta nova edició motivada per dues premisses: permetre gaudir de bona fotografia en directe, garantint en tot […]